ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Επιτυχία σημείωσε έκθεση τέχνης στη Μελβούρνη

by on 29/03/2018
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση τέχνης “4 at Steps” των καλλιτεχνών Θάλειας Ανδρέου, Μαίρης Ραφαήλ, Σταύρου Μεσσήνη και Φρίξου Ιωαννίδη, στη γνωστή γκαλερί “Steps Gallery” στο Κάρλτον, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός φίλων των εικαστικών τεχνών οι οποίοι συνεχάρησαν τους καλλιτέχνες για τις δημιουργίες τους και φρόντισαν να αγοράσουν τα περισσότερα από τα εκτιθέμενα έργα.

Η έκθεση περιλαάμβανε ελαιογραφίες και ακρυλικά,σκίτσα με πέννα, ψηφιακά έργα και φωτογραφία. O Ιωαννίδης παρουσίασε μια σειρά από πρόσφατα έργα εμπνευσμένα από την γενέτειρά του την Κύπρο. Μερικά από τα έργα είναι σκίτσα με πέννα και άλλα είναι ψηφιακά. Ασχολείται κυρίως με το τοπίο. Τα θέματα που τον ενδιαφέρουν έχουν περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Η Ραφαήλ παρουσίασε έργα εμπνευσμένα από το μακρινό τοπίο της Αυστραλιανής υπαίθρου, και πιο συγκεκριμένα από τη Κεντρική Αυστραλία. Έντονα γήινα χρώματα και συνθέσεις που παραπέμπουν σε αφηρημένη τέχνη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των έργων της.

Η Ανδρέου έδειξε ελαιογραφίες εμπνευσμένες από την αυστραλιανή φύση. Τα έργα της Θάλειας είναι πραγματικά εντυπωσιακά, με χρωματισμούς που παραπέμπουν σε έργα της ιμπρεσιονιστικής περιόδου.

Ο Σταύρος Μεσσήνης παρουσίασε για πρώτη φορά δημιουργίες του από τη σειρά του “Sovereign Sun” που είναι εμπνευσμένη από την ποιητική του σύνθεση «Έαρ το Πρώτο». Χαρακτηριστικό είναι ότι πέντε έργα του συνοδεύονταν από ένα ποίημα από την εν λόγω ποιητική σύνθεση. Η σειρά αυτή περιλάμβανε συνθέσεις με έντονους κυκλικούς χρωματισμούς, που απεικονίζουν το φως, το φάσμα και τα χρωματικά αποτελέσματα του διαχωρισμού του. Βασισμένα σε ειδικές φωτογραφήσεις του ήλιου, κάθε έργο δημιουργείται με ψηφιακή παρέμβαση σε μια νέα μη αντιπροσωπευτική οπτική μορφή, αποκτώντας τη δική του οντότητα.

Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης κυκλοφόρησαν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αριθμημένα και υπογεγραμμένα, δύο βιβλία του Σταύρου Μεσσήνη. Πρόκειται για την ποιητική σύνθεση “‘Εαρ το Πρώτο” (4η έκδοση) και το βιβλίο φωτογραφίας “Sovereign Sun”. Τα βιβλία διατίθενταν από την γκαλερί, αλλά πωλούνται και από την ιστοσελίδα messinis-art.com.