ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η επιρροή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Τέχνες της Ελλάδας

 

MONTΡΕΑΛ | Μια σημαντική ομιλία με θέμα “Η επιρροή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Τέχνες της Ελλάδας” θα πραγματοποιηθεί από την καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας Ολγα Παλαγιά στις 27 Μαρτίου 7-8 μ.μ. στο Royal Ontario Museum, το σημαντικότερο μουσείο του Τορόντο.

Οπως αναγράφει το μουσείο στο πρόγραμμά του: “Λίγες προσωπικότητες της ιστορίας έχουν μαγέψει τη φαντασία όπως ο Μέγας Αλέξανδρος (336-323 π.Χ). Εχει γίνει διάσημος για τις στρατιωτικές του εκστρατείες και νίκες. Είναι τέτοια ιστορική φιγούρα, που συνέβαλε σε κάθε μορφή ανάπτυξης του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων Ελληνικών τεχνών”

Αυτό θα είναι το αντικείμενο της ομιλίας της καθηγήτριας Ολγας Παλαγιά, η οποία διδάσκει Κλασσική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κα Παλαγιά έχει σπουδάσει στην Ελλάδα αλλά πηρε το διδακτορικο της στην κλασσική αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εχει δημοσιεύσει πολλές έρευνες για την αρχαία τέχνη και την αρχαιολογία, ενώ έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια του κόσμου ως επισκέπτρια καθηγήτρια.

Η ομιλία οργανώνεται από το Royal Ontario Museum, το τμήμα Ελληνικών Σπουδων του Waterloo Institute, την Ελληνική πρεσβεία της Οττάβας και το Γενικό Προξενείο του Τορόντο.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

16 − 4 =