ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας πρόκειται να δώσει το “παρών” στα εγκαίνια του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Μελβούρνης, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Συγκεκριμένα, στα εγκαίνια θα παραστούν ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπολ, ο αρχηγός της ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντάνιελ Αντριους, ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί βουλευτές και εκπρόσωποι των διπλωματικών και εκκλησιαστικών μας αρχών.

Σημειώνεται ότι αποκορύφωμα του φετινού Φεστιβάλ θα είναι η δωρεάν συναυλία που θα δώσει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ο Έλληνας τραγουδιστής Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος θα βρεθεί για το σκοπό αυτό στη Μελβούρνη.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας στην πρόσκληση της Κοινότητας να παραστεί στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, δήλωσε:

“Είμαστε υπερευχαριστημένοι που ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπολ θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ που η Κοινότητά μας διοργανώνει φέτος το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου.

Η θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού στην πρόσκλησή μας αποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ αναγνωρίζεται ότι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και μεγαλύτερα φεστιβάλ όχι μόνο των εθνικοτήτων, αλλά και των Αυστραλών. Είναι πολύ σπάνιο να έχεις σε μια εκδήλωση και τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας και τον πρωθυπουργό της Βικτώριας.

Το να έχουμε για μια ακόμα φορά όλη την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας στα εγκαίνια του Φεστιβάλ δείχνει πως η Κοινότητα, αλλά και η παροικία μας αναγνωρίζονται ως ένα σημαντικό κομμάτι της αυστραλιανής κοινωνίας και ότι ενδιαφέρονται για το σκοπό μας και τον αγώνα μας.

shorten_turnbull

Στα εγκαίνια του φεστιβάλ θα παρευρεθούν ο αρχηγός της ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπολ

Στο παρελθόν, στις εκδηλώσεις της Κοινότητας ανακοινώνονταν από τους πολιτικούς ηγέτες μεγάλες αποφάσεις που αφορούσαν τόσο τον οργανισμό μας όσο και την ομογένεια. Η παρουσία του πρωθυπουργού στο Φεστιβάλ μας δίνει την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε ένα διάλογο μαζί του, από τον οποίο κερδισμένη θα είναι όλη η παροικία μας.

Είναι η τέταρτη φορά στα περασμένα πέντε χρόνια που πρωθυπουργός της Αυστραλίας παρευρίσκεται στο Φεστιβάλ μας. Με τις προσωπικές επαφές μαζί του θα μας δοθεί η δυνατότητα να προωθήσουμε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μεγάλος φιλέλληνας και πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας μαζί του και με την κυβέρνησή του για το αμοιβαίο καλό.

Επίσης ευχόμαστε να εγκαινιάσει την ίδια βραδιά και τους χώρους της Delphi Bank και του κ. Γκρεκ Κάιας, μεγάλων ευεργετών της Κοινότητας και της παροικίας μας.”

– Φωτό: Ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ και ο πρώην πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας Ντένις Ναφθάιν στα εγκαίνια προηγούμενου Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ