ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η ροκ όπερα ‘Alexander’ στο εξωτερικό

 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ | Στην Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική φιλοδοξεί να περιφέρει τη ρόκ όπερα “Alexander” το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας τον επόμενο χρόνο. Είναι η πρώτη φορά στην 53χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ιδρύθηκε στις 13/1/1961) που η ηγεσία του προωθεί τέτοιο εγχείρημα: ένα οργανωμένο κύκλο παραστάσεων, που θα αφορά σε μια υπερπαραγωγή του οργανισμού, η οποία θα παρουσιαστεί εκτός συνόρων της ελληνικής επικράτειας.

Η ροκ όπερα “Alexander” του θεσσαλονικιού συνθέτη Κώστα Αθυρίδη, η οποία παρουσιάστηκε ήδη επιτυχώς σε σκηνές της πόλης, αυτή τη φορά θα έχει διαφορετική διανομή από εκείνη της αρχικής σύνθεσής της, αφού θα πλαισιωθεί κυρίως από ηθοποιούς και συντελεστές της δεύτερης κρατικής σκηνής.

Για τον κεντρικό ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προορίζεται δημοφιλής τραγουδιστής με απήχηση στο νεανικό κοινό, ο οποίος μετρά πολλά χρόνια θητείας στον χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Πρόθεση των επικεφαλής του οργανισμού είναι η παράσταση να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου πραγματοποιείται σχετικό φεστιβάλ, και μετά να ακολουθήσει μια μεγάλη περιοδεία σε περιοχές του εξωτερικού όπου υπάρχει ομογένεια, όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, αλλά δεν αποκλείονται και άλλοι προορισμοί όπως οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Η εν λόγω μουσική όπερα έχει αγγλικούς στίχους και ένα μουσικό θέαμα που μπορεί να γίνει εύληπτο από το ξένο κοινό ενώ επικεντρώνεται σε έναν οικουμενικό χαρακτήρα όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιπλέον ως προϊόν ανταποκρίνεται στο κριτήριο της εντοπιότητας του ΚΘΒΕ, αφού ο δημιουργός του είναι Θεσσαλονικιός, ενώ παράλληλα αποτελεί μια σύγχρονη γραφή που απομακρύνεται από το συνηθισμένο κλασικό ρεπερτόριο.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

8 + sixteen =