ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Θέση στους νέους στην ηγεσία της Κοινότητας Μελβούρνης

 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, σε κοινή συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής µε τους 19 υποψήφιους που έλαβαν τις περισσότερους ψήφους στις εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που διενεργήθηκαν στις 17 Ιανουαρίου 2016.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Παπαστεργιάδης Βασίλης
Αντιπρόεδροι: Κουκουβιτάκης Νίκος, Μάρκος Θόδωρος
Γενικός Γραµµατέας: Μάρκος Κώστας
Βοηθός Γραµµατέας: Ηλιού Τάμμυ
Ταµίας: Πυρπυρής Μαρίνης
Βοηθός Ταµίας: Πάρθημος Νίκος

Μέλη:
Βασιλειάδης Φώτιος
Βλαχάκης Λεωνίδας
Γεωργαλή Άντζελα
Ζάγκαλη Βάσω
Καλλιάνη Βούλα
Καραμίτος Μιχάλης
Κολέτσης Γιώργος
Κώστα Αλέξης
Μποσινάκης Δημήτρης
Ντάλλας Νίκος
Παπαδόπουλος Σπύρος
Σικαβίτσας Χρήστος

Στη συνεδρίαση παρευρίσκονταν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής: Κώστας Σπυρίδης, Σάκης Ζαφειρόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Τάσος Καλαμοβράκας, Δημήτρης Γριβακοστόπουλος και Ανθή Γιαννακοπούλου.

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καλωσορίζοντας εκείνους που εξελέγησαν για πρώτη φορά (Αντζελα Γεωργαλή, Βούλα Καλλιάνη, Μιχάλη Καραμήτο και Χρήστο Σικαβίτσα), καθώς και τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Τάμμυ Ηλιού, Νίκο Κουκουβιτάκη και Θόδωρο Μάρκο.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Εφορευτική Επιτροπή για την ομαλή και άνευ προβλημάτων διενέργεια των εκλογών.

Στη συνέχεια ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που ασχολήθηκε με τρέχοντα θέματα του οργανισμού.

Δηλώσεις

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης αναφερόμενες στην εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στην επόμενη τριετία, δήλωσε:

“Τα επόμενα τρία χρόνια είναι από τα πιο σημαντικά για εμάς και για την παροικία μας. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο από τις πρώτες γενιές στις νέες και για να συνεχίσουμε το έργο μας έχουμε μεγάλα προγράμματα για την Κοινότητα και την παροικία που θα ανακοινώσουμε σύντομα.

Είναι μια περίοδος όπου πρέπει να ληφθούν σοβαρές και καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον για να κατορθώσουμε ως Κοινότητα και ως παροικία να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, αλλά και για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας για την προώθηση του πολιτισμού και της γλώσσας μας.

Σαν Κοινότητα θέλουμε να προωθήσουμε τον πολιτισμό με νέα προγράμματα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες για να επενδύσει η Κοινότητα περισσότερα στους τομείς αυτούς είναι περιορισμένοι με την οικοδόμηση του νέου 15ώροφου κτιρίου μας και τη λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού. Η Κοινότητα πρέπει να αυξήσει τα έσοδά της για να της δοθεί η δυνατότητα να μειώσει το χρέος και να υλοποιήσει τους στόχους της: Να επενδύει στον πολιτισμό και την εκπαίδευση και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους οργανισμούς να προωθεί θέματα που αφορούν όλη την παροικία.

Μέχρι τώρα έχουμε δείξει ότι αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας της Κοινότητας. Για παράδειγμα, είχαμε ένα κτίριο με αξία από επίσημο εκτιμητή $3,5 εκ. και τώρα έχει αξία $22.5 εκατομμύρια. Και όπως είχαμε ανακοινώσει προεκλογικά σε δηλώσεις μας, επίσης πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για το οικόπεδο του Μπουλίν.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για εμάς που υπάρχει ενότητα, αλληλοσεβασμός και συνεργασία στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Θέλουμε επίσης μια παροικία ενωμένη και για το σκοπό αυτό θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους 55 οργανισμούς που μας βοήθησαν στην εκδήλωση που διοργανώσαμε στα τέλη της περασμένης χρονιάς, αλλά και με όλους τους οργανισμούς της παροικίας. Για εμάς χωρίς ενότητα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Η Κοινότητα είναι ένα κομμάτι της παροικίας μας και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους τους οργανισμούς για να επιτύχουμε όλοι μαζί. Αυτό που επιθυμούμε και επιδιώκουμε είναι πάνω από όλα η ενότητα και η συνεργασία με όλους. Για να επιτύχουμε στο έργο μας πρέπει να έχουμε δίπλα μας δυνατούς οργανισμούς και μια δυνατή παροικία.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα μεγάλο ποσοστό των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου μας είναι άτομα της τρίτης γενιάς, με άπταιστα Ελληνικά και αποδεδειγμένο ειλικρινές ενδιαφέρον για την Κοινότητα και την παροικία μας. Είμαι βέβαιος ότι ενωμένοι και έτοιμοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε η Κοινότητα να γνωρίσει μια νέα περίοδο ανάπτυξης και δημιουργίας για το καλό όλων.”

Ο νέος Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκος Κουκουβιτάκης, σχολιάζοντας την εκλογή του δήλωσε:

«Μου δίνει μεγάλη χαρά που έχω και πάλι την τιμή, το προνόμιο και την ευθύνη να υπηρετήσω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας. Ανυπομονώ μαζί με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. να συνεχίσουμε να κάνουμε την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κορυφαία οργάνωση τόσο της Μελβούρνης όσο και της Αυστραλίας με τη συμμετοχή και της νέας γενιάς, για να αισθάνονται περήφανοι για την κληρονομιά τους και τη διατήρηση της ιστορίας μας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας.»

Από την πλευρά του ο επίσης νέος Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Θόδωρος Μάρκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο Συμβούλιο θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κοινότητα. «Είμαι πεπεισμένος ότι εμείς, ως ομάδα, έχουμε την ενέργεια και τη δέσμευση για να ανταποκριθούμε στις πολλές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Κοινότητάς μας και εμείς θα πρέπει να προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για τον Οργανισμό μας.»

Την ικανοποίησή της για την εκλογή της στην Εκτελεστική Επιτροπή της Κοινότητας εξέφρασε και η νέα Βοηθός Γραμματέας κα Τάμμυ Ηλιού λέγοντας:

«Χαίρομαι που συμμετέχω στην Εκτελεστική Επιτροπή της Κοινότητας. Ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω αρκετά και να συμβάλλω θετικά στους πολλούς στόχους και τις φιλοδοξίες της Κοινότητας έτσι ώστε να συνεχίσει να μεγαλουργεί.»

Φωτό: Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Διακρίνονται στην πρώτη σειρά από Α προς Δ: Νίκος Ντάλλας, Θόδωρος Μάρκος (Αντιπρόεδρος), Τάμμυ Ηλιού (Βοηθός Γραμματέας), Άντζελα Γεωργαλή, Βούλα Καλλιάνη, Βάσω Ζάγκαλη και Φώτης Βασιλειάδης. Ορθιοι από Α προς Δ: Νίκος Πάρθημος (Βοηθός Ταμίας), Δημήτρης Μποσινάκης, Μαρίνης Πυρπυρής (Ταμίας), Σπύρος Παπαδόπουλος, Κώστας Μάρκος (Γενικός Γραμματέας), Κώστα Αλέξης, Χρήστος Σικαβίτσας, Νίκος Κουκουβιτάκης (Αντιπρόεδρος), Λεωνίδας Βλαχάκης, Μιχάλης Καραμίτος, Γιώργος Κολέτσης, Βασίλης Παπαστεργιάδης (Πρόεδρος)