ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Θεοδωράκης: Δέσμευση για τριετή κυβέρνηση

by on 16/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα πρέπει άμεσα να δεσμευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν τη συμφωνία, ότι για ένα διάστημα τριών ετών η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές», πρότεινε ο πρόεδρος του “Ποταμιού” Στ. Θεοδωράκης.

«Θέλουμε να οδηγήσουμε το πολιτικό σύστημα σε μικρούς και δίκαιους συμβιβασμούς, στο πλαίσιο μιας πολιτικής συμφωνίας που θα σώσει τη χώρα, διότι η χώρα δεν έχει γλιτώσει ακόμη», είπε ο κ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη.

«Με ενόχλησε η ελαφρότητα του κ. Τσίπρα και η μαγκιά του κ. Μεϊμαράκη. Περίμενα σε μια τέτοια αντιπαράθεση να μας πουν τι έχουν σκοπό να κάνουν στις 21 του μήνα και όχι να ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα. Τα προβλήματα της χώρας τρέχουν με τέτοιο ρυθμό που επιβάλλεται οι δύο βασικοί διεκδικητές να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Το Ποτάμι αντιθέτως λέει συγκεκριμένα πράγματα στον κόσμο.»

Αναφερόμενος στο τι αναμένεται μετά τις εκλογές, είπε:

«Με δεδομένο ότι το πρώτο κόμμα κάνει κυβέρνηση, το Ποτάμι θα συνομιλήσει με το νικητή των εκλογών, όχι για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, αλλά για να συζητήσουμε τις προτεραιότητές μας. Το πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή θα ήταν να συζητήσουμε και να δούμε που συγκλίνουμε και μετά θα αποφασίσουμε αν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση ή όχι. Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί πάντως δεν δείχνουν διάθεση να το συζητήσουμε (…) Εμείς λέμε ότι υπάρχουν τρεις προτεραιότητες. Πρώτον, οι δουλειές και η πάταξη της ανεργίας. Δεύτερον, η σύγκρουση με τη μικρή και μεγάλη διαφθορά. Τρίτον, η Παιδεία, ένας τομέας στον οποίο πρέπει να κάνουμε επανάσταση. Και φυσικά θέτουμε όρο για το ποια πρόσωπα θα κυβερνήσουν».