ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Θρίλερ με την υποψηφιότητα του Προέδρου

by on 15/02/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Σε θρίλερ εξελίσσεται η ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς αναβλήθηκε η ανακοίνωσή του για την Τρίτη, αντί την Κυριακή το βράδυ όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η αναβολή πιστεύεται ότι έγινε ύστερα από τη συνάντηση Τσίπρα-Λαφαζάνη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι ο Π. Λαφαζάνης αντιτίθεται στην υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος ως τώρα θεωρείται το φαβορί και είχε σχετικές συζητήσεις και με τον πρωθυπουργό.

Την αναβολή ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι σε αυτό το στάδιο, το βασικό μέλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι η έκβαση της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες.

“Σήμερα ο λαός έστειλε ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρα. Για μια ακόμα φορά κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη. Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές μας και στο μυαλό μας, συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις μεγάλες  κινητοποιήσεις της Κυριακής.

Αναφορικά με την προετοιμασία της κυβέρνησης για την σημερινή διαπραγμάτευση είπε ότι ο Πρωθυπουργός είχε από το πρωί συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ε.Ε. και στελέχη της κυβέρνησης.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι το απόγευμα της Κυριακής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως πρόθεση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, είναι να ανακοινώσει το όνομα μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη και η πραγματοποίηση της ψηφοφορίας στη Βουλή την Τετάρτη.