ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Καμμένος: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 4-5 μονάδες

by on 11/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Την πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη με 4-5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον δεύτερο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν 13 περίπου βουλευτές, έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Newpost, τόνισε ότι οι 2-3 βουλευτές που θα είναι απαραίτητοι για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα βρεθούν μεταξύ «καραμανλικών βουλευτών» και άλλων που θα «απελευθερωθούν» μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που, κατά την εκτίμησή του, θα συντελεστούν τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη ότι θα ανατραπούν από ηγέτες των κομμάτων τους, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και η κ. Γεννηματά.

Υπεραμύνθηκε δε της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εστιάζοντας στο ότι δεν την διέπει το αγγλικό δίκαιο και στο ότι έχει χρονικό ορίζοντα τριετίας, ενώ επισήμανε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της εν λόγω συμφωνίας, την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι του προξένησε την περιέργεια το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ανέφερε προς την ελληνική αντιπροσωπεία την πρόταση Σόιμπλε, πριν την καταθέσει ο Γερμανός ομόλογός του, ενώ έκανε λόγο και για «περίεργο ρόλο» του κ. Βαρουφάκη, καθώς βασιζόμενος στην θεωρία των παιγνίων, έλεγε στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι πιθανότητες να επικρατήσουν οι απόψεις της ήταν 50-50, «χωρίς να εξηγεί τι σήμαινε το 50 αν χάναμε», ενώ «δεν απαντούσε στις ερωτήσεις για Plan B».

Σε ότι δε αφορά την απάντηση που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης ότι δεν έχει εργασθεί σε fund, ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και έχει διαψευσθεί ότι έχει εργασθεί στο Ίδρυμα Σόρος».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ως λανθασμένη, τελικά, την μη εμπλοκή των ΑΝΕΛ στην διαπραγμάτευση, είπε ότι με τον κ. Βαρουφάκη διατηρούσε καλές σχέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι του είχε επισημάνει, «ως γνώστης της συντηρητικής Ευρώπης», να «προσέχει την εμφάνισή του».

«Το πρόβλημα με τον κ. Βαρουφάκη ξεκίνησε όταν άρχισαν να συζητούνται τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι μοιράστηκε τις ανησυχίες του με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και αντικατέστησε τον κ. Βαρουφάκη.

Για τον πρόεδρο της Ν.Δ., Ευάγγελο Μεϊμαράκη, είπε ότι ενεργεί υπό το κράτος πανικού.