ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κερδίζουν έδαφος οι αυτονομιστές

by on 19/02/2014
 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ | Το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ έρχεται πρώτο σε διαδικτυακή δημοσκόπηση που δημοσίευσε η γαλλόφωνη εφημερίδα La Presse με πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας στις επόμενες εκλογές, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Αυτή η εξέλιξη πιθανόν να ωθήσει την πρωθυπουργό Πολίν Μαρουά, η οποία ηγείται μειοψηφικής κυβέρνησης, να ανακοινώσει εκλογές στις 11 Μαρτίου με ημερομηνία διεξαγωγής τις 14 Απριλίου.

Το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ, του οποίου η Πολίν Μαρουά είναι αρχηγός φαίνεται πως στην τελευταία δημοσκόπηση παίρνει 40%, προσθέτοντας πέντε ποσοστιαίες μονάδες στη δημοφιλία του από τον περασμένο μήνα.

Το διαδικτυακό γκάλοπ απευθύνθηκε σε δείγμα 1000 ψηφοφόρων με το κόμμα των Φιλελευθέρων, που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση να παίρνει 34%. Το τρίτο κόμμα «Συνεργασία για το Μέλλον του Κμεπέκ» φαίνεται ότι παραμένει σταθερό στο 16%.
Η Πολίν Μαρουά αύξησε τη δημοτικότητά της στο 30% ως κατάλληλη για πρωθυπουργός της επαρχίας, ενώ ο αντίπαλός της Φιλίπ Κουγιάρ έπεσε στο 22%.

Στο μεταξύ, το 42% των πολιτών του Κεμπέκ φαίνεται να εγκρίνουν την πορεία της διακυβέρνησης από το Αυτονομιστικό Κόμμα του Κεμπέκ, αν και ηγείται μειοψηφικού σχήματος.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

nine + sixteen =