ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κουβέλης: Η χώρα θέλει μια προοδευτική κυβέρνηση

by on 10/09/2014
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση, μια νέα προοδευτική πλειοψηφία από τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, της ριζοσπαστικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, στην οποία «δεν χωράει ούτε ο νεοφιλελευθερισμός ούτε ο συντηρητισμός και προφανέστατα δεν χωράει η Νέα Δημοκρατία» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ήταν ξεκάθαρος ότι μια τέτοια κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπορεί να προκύψει χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας την συνάρτησε με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και δεν άνοιξε τα «χαρτιά» του, λέγοντας «στην ώρα τους όλα….», ενώ στελέχη του κόμματος παρέπεμπαν για οριστικές αποφάσεις και σαυτό το θέμα στο επικείμενο συνέδριο. Αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη σεναριολογία που αναπτύσσεται δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, κρυφή ή φανερή, έμμεση ή άμεση, ούτε καν νύξη σε μένα» και πρόσθεσε «είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Θέλω να υπηρετήσω την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θέμα ευρύτερων συναινέσεων. Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Οι πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την προεδρία δημιουργεί προεκλογική διελκυστίνδα. Στην ώρα τους όλα, όπως και η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας», κατέληξε σχετικά. Στην ερώτηση για το αν η χώρα πρέπει να προσφύγει σε εκλογές, απάντησε «οι εκλογές θα έρθουν ως η αυτόθροη συνέπεια μιας πολιτικής, η οποία επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία και δεν οδηγεί στη διέξοδο από την κρίση».

Τέλος ο Φ.Κουβέλης υποστήριξε ότι είναι τεχνητή η καλλιέργεια κλίματος αισιοδοξίας και εξόδου από το μνημόνιο, από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε ότι «αν δεν αλλάξει η πολιτική λιτότητας δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση», ενώ επέκρινε και τη θέση των δύο ότι το χρέος είναι βιώσιμο.