ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Κυβέρνηση: Οχι στη δόση του ΔΝΤ χωρίς συμφωνία

by on 24/05/2015
 

AΘΗΝΑ | Η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση και του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Χουντή, ότι χωρίς εκταμίευση δόσης, το ΔΝΤ δεν θα λάβει χρήματα από την Αθήνα.

«Εάν δεν υπάρξει εκταμίευση της δόσης προς τη χώρα, που ήδη καθυστερεί από τον Αύγουστο, τότε η διευθύντρια του ΔΝΤ δεν θα μπορεί να αναφωνεί “εγώ τα λεφτά μου τα πήρα”» αναφέρει μιλώντας στη Real Νews ο κ. Χουντής.

Με περισσότερη αναλυτική διάθεση, ο κ. Βούτσης δήλωσε στο Mega:

«Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής, 1,6 δισ. είναι οι τέσσερις δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19 του μήνα. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία που θα μπορέσει η χώρα να αναπνεύσει».

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσει: «Πρέπει να κυριαρχήσει η λογική και να μπορέσουμε να πάμε σε ένα πρόγραμμα για τη χώρα. Δηλαδή να υπάρχει μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στη χώρα θα είναι οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά θα εμπνέει και θα ανοίγει μια προοπτική».

Μιλώντας για το περιεχόμενο μιας συμφωνίας, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι αυτή απαιτείται να περιλαμβάνει μικρά πλεονάσματα και επενδυτικό πακέτο. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως αυτές ενδέχεται να παραταθούν έως το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου. Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μια συμφωνία – πακέτο.

Ο κ. Βούτσης διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε συμφωνία θα «οδεύσει» στη Βουλή προς έγκριση. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, λέγοντας πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα.