ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Λίγες χιλιάδες στη συγκέντρωση “Παραιτηθείτε”

by on 15/06/2016
 

ΑΘΗΝΑ | Λίγες χιλιάδες διαδηλωτών έδωσαν τελικά το “παρών” στη συγκέντρωση στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, την Τετάρτη, φωνάζοντας “παραιτηθείτε” στην κυβέρνηση.

Οσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ορισμένων ατόμων μέσω των κοινωνικών δικτύων που ξεκίνησαν την καμπάνια αυτή, κρατούσαν στα χέρια ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες και χρησιμοποιούσαν σφυρίχτρες που μοίρασαν οι διοργανωτές, ενώ κυκλοφόρησε και ένα πολυτελές «τρικάκι» που στη μία σελίδα φιλοξενούσε φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, πίσω από κάγκελα και γράφοντας «έχω ένα όνειρο». Στην άλλη σελίδα βρισκόταν ο Πάνος Καμμένος και πάλι πίσω από κάγκελα, με το ίδιο μήνυμα.

Παρά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι πίσω από την κίνηση αυτή ήταν η αντιπολίτευση και οι βαρόνοι των ΜΜΕ που τη διαφήμιζαν τις τελευταίες ημέρες όσοι συγκεντρώθηκαν δεν ξεπέρασαν τις 7.000.

Πολλά ήταν τα στελέχη της ΝΔ και της Κεντροαριστεράς που βρέθηκαν στη συγκέντρωση. Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έδωσαν το «παρών» από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής του Πατομιού καθώς και ο πρόεδρος της Δράσης Θάνος Τζήμερος βρέθηκαν επίσης στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Η διαδήλωση έληξε μετά από 2 ώρες περίπου χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.