ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Λαγκάρντ προς κυβέρνηση: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

by on 12/10/2014
 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ | Συστάσεις προς την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου «να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» και να παραμείνει στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, έδωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας πως το Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια.

Η Λαγκάρντ έδωσε τις συστάσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνάντησής της με την ελληνική αντιπροσωπεία, που μετέβη στη σύνοδο κορυφής του ΔΝΤ και την οποία αποτελούσαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας. Από πλευράς του ΔΝΤ το «παρών» στη συνάντηση – που είχε διάρκεια 40 λεπτών – έδωσαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κ. Λαγκάρντ μάς συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ’ αυτό που πάμε να πετύχουμε».