ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

by on 31/07/2016
 

ΑΘΗΝΑ | Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια, όπου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μέτωπο που βρίσκεται πολύ κοντά στη Λίμνη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, η κινητοποίηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλη, με πολύ καλό συντονισμό, ωστόσο, οι δυσκολίες είναι πολλές.

Μέχρι στιγμής, η πύρινη λαίλαπα έχει κάνει στάχτη περισσότερα από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους, ενώ, υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.  Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Ρέθυμνο.

Σημειώνεται ότι στην προβλήτα της κοινότητας έδεσε προληπτικά το οχηματαγωγό «Καπετάν Αριστείδης», σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί η περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ενώ, η κυκλοφορία προς Λίμνη έχει διακοπεί.

Στη μάχη για την κατάσβεση βρίσκονται 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής βρέθηκε στην περιοχή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου,, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ο οποίο τόνισε ότι η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς πιστεύεται ότι έχουν καεί 20.000 στρέμματα πευκοδάσους από το πύρινο μέτωπο που άγγιξε τα 15χλμ., και είπε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης.