ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μήνυμα νίκης Τσίπρα και από την Καλαμάτα

by on 13/09/2015
 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Μήνυμα νίκης και αγώνα μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και από την Καλαμάτα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της πόλης, καλώντας το λαό να δώσει αυτονομία στην κυβέρνηση της αριστεράς.

Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος των Πρασίνων, Ska Keller όπου αναφέρθηκε κυρίως στα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η σκληρή λιτότητα, αλλά και το προσφυγικό και την ανάγκη να δείξουμε τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη μας, ενώ παραβρέθηκε εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και ο Ευρωβουλευτής του κόμματος «Πρωτοβουλία για τους Πράσινους της Καταλονίας», Ernest Urtasun.

«Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ εξήγησε ότι για την Αριστερά «η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική. Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση».

Ιδιαίτερα στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στα αποτελέσματα που φαίνεται να έχει ο αγώνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. «Ήδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς. Να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που τιμά το καθήκον και την αποστολή της.»

Και συνέχισε με τη διαβεβαίωση ότι «και άλλα στόματα θα ανοίξουν αν συνεχίσει να πνέει ο καθαρός αέρας και δεν τον πνίξει η δυσωδία του παλιού πολιτικού συστήματος. Να μην το επιτρέψουμε. Για να τελειώνουμε με τις λίστες των φοροφυγάδων. Για να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι αυτά που χρωστούν στον ελληνικό λαό. Για να τελειώνουμε με τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τους μιντιαρχες που δεν σέβονται τίποτα, τα θαλασσοδάνεια και τις μίζες».

Δριμύτατη κριτική άσκησε στις παλαιοκομματικές κυβερνήσεις και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εστιάζοντας στο διακύβευμα των εκλογών και τη μεγάλη βασική διαφορά.

Σε αυτές τις εκλογές αντιπαλεύουν «από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη. Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα και θα δώσει «την επόμενη Κυριακή ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα».

«Γιατί εμείς δώσαμε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου για να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από το τέλμα. Ένα αγώνα που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει, έναν αγώνα που κανείς άλλος δεν θέλησε να δώσει.

Και ο αγώνας αυτός, ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη.»

Συγκεκριμένα για τη Μεσσηνία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, να επεκτείνει την ζώνη καλλιέργειας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Ελαιολάδου σε όλα τα σημεία του νόμου, δεκαπλασιάζοντας τις επιλέξιμες εκτάσεις». «Έτσι, η εν δυνάμει ποσότητα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ελαιολάδου, από 4.000 τόνους, περιμένουμε ότι θα φτάσει στους 40.000, αναδεικνύοντας μαζικά στην παγκόσμια αγορά τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του μοναδικού αυτού προϊόντος με σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς» είπε.

Συμπλήρωσε επίσης ότι μέσω του προγράμματος Παραγωγικής Ανάπτυξης, θα χρηματοδοτήσουμε στρατηγικά τον εκσυγχρονισμό των τοπικών τυποποιητηρίων-ελαιοτριβείων, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των χαρακτηριστικών και ποσοτήτων.

Ενώ για το άμεσο μέλλον δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τις εξής πρωτοβουλίες:

Την στήριξη των τοπικών προϊόντων (σύκα, σταφίδα ,ελιά καλαμών) που παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον ακόμα και στην παγκόσμια αγορά.

Την ενίσχυση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας ιδιαίτερα των νέων ομάδων παραγωγών, με την τυποποίηση των ντόπιων προϊόντων στον τόπο παραγωγής τους, έτσι ώστε να μένει στην περιοχή η προστιθέμενη αξία των προϊόντων.

Την ολοκλήρωση των έργων υποδομής για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα όπως είναι το Φράγμα των Φιλιατρών και τα αρδευτικά δίκτυα.

Ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων για τα τμήματα Τσακώνα – Καλό Νερό και του Περιμετρικού της Καλαμάτας.

Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας του Αερολιμένα Καλαμάτας και του Λιμανιού σαν πύλες εισόδου- εξόδου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της Μεσσηνίας για να στηρίξουμε την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή.