ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μήνυμα του νέου διευθυντή της ΓΓΑΕ

by on 09/04/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Μήνυμα προς την ομογένεια απηύθυνε ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρει στο μήνυμά του τα ακόλουθα:

«Με βαθιά και ειλικρινή συγκίνηση απευθύνομαι για πρώτη φορά σε όλους εσάς, με την ιδιότητά μου ως Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Τα συναισθήματα μου, τούτη την ώρα είναι σύνθετα. Χαρά και ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου σε μια τόσο νευραλγική θέση, ο Υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς αλλά και ο Πρωθυπουργός της Χώρας Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα όμως και μια ισχυρή αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης σε μια τόσο κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας, αλλά και αισιοδοξίας συνάμα για την επίτευξη του τελικού στόχου.
Η χώρα μας καθημερινά βάλλεται από συγκεκριμένα συμφέροντα, επειδή όρθωσε το ανάστημά της και διεκδίκησε δυναμικά την αποκατάσταση της εθνικής της κυριαρχίας, της αξιοπρέπειας των πολιτών της και της κοινωνικής συνοχής.

Καλούμαστε σήμερα να υπερβούμε τις τεράστιες δυσκολίες και να πρωτοστατήσουμε σε μια προσπάθεια που δεν θα αφορά σε μία εικονική βελτίωση των οικονομικών δεικτών αλλά στην ανασυγκρότηση ολόκληρης της εθνικής οικονομίας της χώρας μας.

Σ’αυτή την εθνική προσπάθεια κύριο μέλημά μας είναι να καταστήσουμε κοινωνούς του οράματός μας τους απανταχού Έλληνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Να δραστηριοποιήσουμε τον Ελληνισμό, όπου κι αν βρίσκεται, και να κάνουμε για μια ακόμα φορά την υπέρβαση.

Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Αυτή όμως είναι και η γοητεία ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και πολύ σύντομα όλοι θα μιλούν για ένα σύγχρονο ελληνικό θαύμα.

Προσβλέποντας στην ενεργή υποστήριξή σας σε ένα πλαίσιο ισότιμης και αμφίδρομης συνεργασίας, την οποία ξεκινάμε από σήμερα, εύχομαι σε όλους σας με τη ευκαιρία και των Άγιων Ημερών που έρχονται, ατομική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και προκοπή.»

Ποιος είναι ο Μ. Κόκκινος

Ο Μιχάλης Κόκκινος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Μαρτίου 1970.

Είναι γιός του Μάνου και της Ελένης Κόκκινου, είναι Δικηγόρος Ρόδου από τον Δεκέμβριο του 1993 και σήμερα είναι Δικηγόρος L LM και Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Από το έτος 2006 είναι παντρεμένος με την Σμαράγδα Δημητρά, Ψυχολόγο, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Μάνο 8 ετών, και τον Αριστοτέλη 5 ετών.

Ο Μιχάλης Κόκκινος τελείωσε το δημοτικό σχολείο στη Ρόδο και συγκεκριμένα το πρότυπο Δημοτικό Σχολείο στην Ακαδημία Ρόδου καθώς και την πρώτη τάξη του Γυμνασίου στο Καζούλειο Γυμνάσιο στην Αστική Σχολή. Ακολουθώντας την οικογένεια του κατά την θητεία του πατέρα του ως Νομάρχη Κέρκυρας και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τελειώνει το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κέρκυρας με άριστα, και εισάγεται στην Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε, παίρνοντας το πτυχίο του το 1992, αφού προηγουμένως επιστρέφει με την οικογένειά του στη Ρόδο το 1989, όπου το έτος 1990 ο πατέρας του εκλέγεται Δήμαρχος Ρόδου για (4) χρόνια. Το 1992 ξεκινά εξάμηνη άσκηση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στην Γενική Διεύθυνση Αλιείας και ειδικότερα στα θέματα της«Σύνταξης ειδικού νομοθετικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία ιχθυοκαλλιεργειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το 1993 του απονέμεται το master με διάκριση στο ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ από το Ολλανδόφωνο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

Το 1995 ξεκινάει την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ με θέμα «ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ» με επιβλέποντα καθηγητή τον αείμνηστο Ονούφριο Φαρμακίδη με καταγωγή από τη Σύμη, την οποία δεν ολοκληρώνει λόγω της απασχόλησής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και τον αιφνίδιο θάνατο του καθηγητή του.

Λίγο νωρίτερα το 1994 ξεκινά να εργάζεται στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ως συνεργάτης του Ελληνικού Τμήματος Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για «Θέματα μεταφορών τουρισμού, ενέργειας, έρευνας, τεχνολογίας και προϋπολογισμού» ως άμεσος συνεργάτης του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Στέλιου Παναγόπουλου.

Το Μάρτιο του 1998 παραιτείται, προκειμένου να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, από όπου και απολύεται τον Νοέμβριο του 1999.

Από τον Νοέμβριο του 1999 και μέχρι τον Απρίλιο του 2002 αναλαμβάνει καθήκοντα Νομικού Συμβούλου, Προσωπάρχη, καθώς και γραμματέα του Δ.Σ. της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Γίνεται ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».
Ιδρυτικό μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε «IBG ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ».

Από το Νοέμβριο του 1999 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2005 αναλαμβάνει την νομική υποστήριξη ανωνύμων εταιρειών σε θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων όπως BBA Επενδυτική, PF Properties κ.α.
Συμμετέχει στη διαδικασία της συγχώνευσης της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος με την MARFIN AXEΠΕΥ από την οποία προέκυψε η MARFIN BANK.

Τον Μάιο του 2002 αναλαμβάνει την θέση του Γραμματέα του Δ.Σ. και την θέση του προσωπάρχη της «ΠΕΡΣΕΥΣ Α.Ε Εκμετάλλευσης και Λειτουργίας Φορέων Υγειονομικής Μέριμνας», η οποία ιδρύει και λειτουργεί μέχρι σήμερα το METROPOLITAN HOSPITAL στο Ν. Φάληρο. Εκεί, ασκεί παράλληλα καθήκοντα νομικού συμβούλου για θέματα εργατικού δικαίου και θέματα λειτουργίας του Δ.Σ. της ιδιοκτήτριας του Νοσοκομείου Ανωνύμου Εταιρείας.

Από τον Οκτώβριο του 2004 αναλαμβάνει θέση επιστημονικού συνεργάτη στην Βουλή των Ελλήνων, δίπλα στον τότε Βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην Δήμαρχο Κω Κων/νο Καϊσερλη, με αρμοδιότητα τον κοινοβουλευτικό τομέα Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής.

Το Γενάρη του 2005 επιστρέφει μόνιμα στη Ρόδο και στη μαχόμενη Δικηγορία, αναλαμβάνοντας ως νομικός σύμβουλος Συλλόγων Υπαλλήλων των τότε Καποδιστριακών Δήμων του νησιού της Ρόδου, αλλά και αρκετών επαγγελματικών σωματείων αλλά και πολιτιστικών Συλλόγων.

Τον Απρίλιο του 2010 ορκίζεται ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, όπου και παραμένει μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012 όπου και παραιτείται, ερχόμενος σε διαφωνία με την τότε Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άρνησή της να τηρήσει τις υποσχέσεις της για την ενίσχυση των νησιωτικών νοσοκομείων με στελεχιακό δυναμικό και με οικονομοτεχνικά μέσα.

Τον Μάρτιο του 2014 ανακοινώνεται η υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου με το ψηφοδέλτιο της «Νησιωτικής Ανατροπής» στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου με επικεφαλής τον Μπενέτο Σπύρου, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Στις εκλογές του Μαϊου εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος της επαρχίας Ρόδου και τον Σεπτέμβριο του 2014 εκλέγεται Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου.

Eργάζεται ως μαχόμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΚΙΟΥΡΤΖΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», που διατηρεί μαζί με τον συνεταίρο του και έξι συνεργάτες του Δικηγόρους στο κέντρο της Πόλης της Ρόδου.

Την 1/4/2015 αναστέλλει την δικηγορική του ιδιότητα προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.