ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις συναυλίες του Μακεδόνα

 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | Τον γνωστό τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα, τα μέλη της ορχήστρας «Εμμετρον», τον μαέστρο Εμμανουήλ Γεωργοστάθη και την τραγουδίστρια Ειρήνη Τουμπάκη, που βρίσκονται στη Μελβούρνη για δύο δωρεάν συναυλίες αυτό το Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ, δεξιώθηκε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώνεται το Φεστιβάλ.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης και η συνοδεία του μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά κρητικά φαγητά στο Kritamos Hellenic Cuisine του Σήφη Τσουρδαλάκη – ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια της Μελβούρνης – να γνωριστούν και ενημερωθούν για την Κοινότητα, τις δραστηριοτητές της και γενικότερα για την ελληνική παροικία.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης καλοσώρισε τους καλλιτέχνες στη Μελβούρνη και τους ευχαρίστησε που τιμούν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ και τους διαβεβαίωσε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι μια μοναδική εμπειρία για αυτούς και ιδιαίτερα από τη μεγάλη προσέλευση κόσμου για τη συναυλία τους.

«Το Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Μελβούρνης κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από την παρουσία του πρωθυπουργού Τόνι Αμποτ, του αρχηγού της Αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, του πρωθυπουργού της Βικτώριας Ντένις Ναφθάιν, του αρχηγού της πολιτειακής αντιπολίτευσης και μεγάλου αριθμού υπουργών και βουλευτών,» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Κοινότητας και ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας και του πολιτισμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Καλλιάνης, ο οποίος υπογράμμισε το γεγονός ότι η Κοινότητα ιδρύθηκε το 1897 και ότι με το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της.

Τον Κώστα Μακεδόνα και τους καλλιτέχνες που τον συνοδεύουν καλοσώρισε και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας Κώστας Μάρκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δραστηριότητες της Κοινότητας, επισημαίντας τη σημασία τους στα πολιτιστικά δρώμενα της ομογένειας αλλά και της πολυπολιτισμικής αυστραλιανής κοινωνίας.

Ο Νίκος Κουκουβιτάκης, μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας και πρόεδρος του Δ.Σ. του κολλεγίου Alphington Grammar της Κοινότητας, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Κοινότητας στο χώρο της παιδείας και προσκάλεσε τον Κώστα Μακεδόνα και τη συνοδεία του να επισκεφθούν το Alphington Grammar.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μακεδόνας ευχαρίστησε την Κοινότητα για την φιλοξενία εκφράζοντας την ευχή μέσα από αυτή τη συνεργασία «να ανοίξει η πόρτα που θα μας κάνει να βλεπόμαστε πιο συχνά». Τόνισε επίσης τη σπουδαιότητα της ορχήστρας «Εμμετρον» και των μελών της, καθώς και τη χαρά του που του δίνεται «επιτέλους» η ευκαιρία να συνεργασθεί με την Ειρήνη Τουμπάκη, η οποία όπως είπε είναι «μια εξαίρετη τραγουδίστρια».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι στις συναυλίες θα δώσουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση να παρευρεθούν κοντά στον Ελληνισμό της Μελβούρνης.

Τους Ελληνες καλλιτέχνες καλοσώρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη Μελβούρνη και η συμπρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Τάμμυ Ηλιού, η οποία αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ και στη σημασία του.

Τέλος, τους Ελληνες καλλιτέχνες καλοσώρισε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Αντώνης Τσουρδαλάκης και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις συναυλίες και καλή παραμονή στην πόλη της Μελβούρνης.

Στη συνέχεια όλοι απόλαυσαν τα καταπληκτικά εδέσματα και ποτά που προετοίμασε το προσωπικό του Kritamos Hellenic Cuisine.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

18 − five =