ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μεγαλειώδης ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο

by on 17/11/2013
 

ΑΘΗΝΑ | Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η πορεία δεκάδων χιλιάδων ατόμων για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Χιλιάδες άτομα συγκεντρώνονταν σε διάφορα προκαθορισμένα σημεία εκκίνησης της πορείας από νωρίς το μεσημέρι. Το απόγευμα η πορεία πέρασε και από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Προληπτικές προσαγωγές έκανε η αστυνομία σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μαζικοί φορείς και αντιστασιακοί, μεταξύ αυτών και ο σύνδεσμος εξορισθέντων και φυλακισθέντων 1967 – 1974, διαδηλώνοντας ειρηνικά στους δρόμους της Αθήνας. Οσον αφορά στην ΕΡΤ, σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης γίνεται η πρώτη δίκη για ακύρωση των απολύσεων.

Επεισόδια έγιναν μετά την πορεία στην περιοχή των Εξαρχείων, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Συνολικά μέχρι το βράδυ της Κυριακής, όσο πρίν την πορεία όσο και μετά το τέλος της έχουν γίνει 149 προσαγωγες και δυο συλλήψεις.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ ειδικές εκδηλώσεις, οργανώθηκαν και σε διάφορα ομογενειακά κέντρα, όπως στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν όλα τα πολιτικά κόμματα, τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

four + 5 =