ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μεγαλειώδης συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα

by on 19/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | «Θέλουμε ισχυρή εντολή τετραετίας για να συνεχίσουμε το έργο μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος, στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή το βράδυ, με την οποία ολοκληρώθηκαν και οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων εν όψη των αυριανών εκλογών.

«Η σημερινή μας συγκέντρωση στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας και νίκης», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι την Κυριακή «ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της παρένθεσης. Και θα συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία τη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα κερδίσει την Κυριακή», τόνισε, αλλά θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης. «Χρειαζόμαστε σταθερότητα για να διατηρήσουμε όσα κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση», επισήμανε χαρατκηριστικά.

Το δίλημμα της κάλπης, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, είναι εάν θα γυρίσουμε πίσω ή εάν θα συνεχίσουμε όσα ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες για να φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι όλους τους προηγούμενους μήνες δώσαμε έναν σκληρό και άνισο αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου. Και ο αγώνας μας αυτός, διαμήνυσε, συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ευρώπη χωρίζεται από τη μια στις δυνάμεις της προόδου και από την άλλη στις δυνάμεις της συντήρησης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το κόμμα της  Μέρκελ στο οποίο ανήκει και η Ν.Δ, τονισε ο κ. Τσίπρας.

Το αποτέλεσμα στις ελληνικές εκλογές, είπε, θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Γιατί σε λίγες μέρες έχει εκλογές στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, συμπλήρωσε.

«Η μάχη για την αλλαγή της Ευρώπης, όχι μόνο δε τελείωσε τον Ιούλη, αλλά τώρα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δε παραδίδουμε τα όπλα και συνεχίζουμε για να δρέψουμε όλοι μαζί τους καρπούς που έσπειρε ο αγώνας του ελληνικού λαού» υπερθεμάτισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτεί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας; Ποιος θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο ελληνικός λαός, υπερθεμάτισε, δεν θέλει την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια, που εκμεταλλεύτηκαν, απαξίωσαν και τελικά ρήμαξαν το κράτος και τους θεσμούς.

Πραγματοποιώντας ειδική μνεία στους νέους, ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε «να μην τους χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας». «Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους» κατέληξε, κάνοντας λόγο για «μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, της Ευρώπης».

Σύντομο χαιρετισμό πριν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα απηύθηναν ο Πιέρ Λοράν, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, ο Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Die Linke,  ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos και η γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλερ.