ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μια νεκρή από το σεισμό στη Μυτιλήνη

by on 12/06/2017
 

ΑΘΗΝΑ | Νεκρή ανασύρθηκε περίπου το βράδυ της Δευτέρας μια 45χρονη γυναίκα, που είχε εγκλωβιστεί σε οικία που υπέστη κατάρρευση στα Βρίσα, της Λέσβου, από το σειδμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή.

Η νεκρή γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί. Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια του Πλωμαρίου Λέσβου.

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης ισχύος. Αρκετοί είναι οι τραυματίες, ενώ παλιά βιομηχανικά κτίρια κατέρρευσαν στη Σκάλα Πολιχνίτου.

Στο νησί έφτασε με ελικόπτερο κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκα.

Με ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου γίνεται γνωστό ότι για οποιαδήποτε αναφορά ή πληροφορία σχετικά με τον σεισμό, οι πολίτες του νησιού μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22513 50575.

Το τηλεφωνικό κέντρο του παλιού Δημαρχείου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου λόγω ζημιών στο κτίριο. Διαρκής ενημέρωση υπάρχει από τους επίσημους λογαριασμούς του Δήμου Λέσβου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook: https://www.facebook.com/lesvosmunicipalityofficial
Twitter: @DimosLesvou

Οι ζημιές στις κατοικίες στη Βρίσα της Λέσβου δείχνουν το μέγεθος της φυσικής καταστροφής από τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως έχει μετρηθεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Το γεωδυναμικό της Θεσσαλονίκης ανεβάζει την ένταση του σεισμού στους 6,4 βαθμούς.

Αισθητός ο σεισμός και σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Τσανάκαλε.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το σεισμό, το χωριό εκκενώθηκε, αφού η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε περίπτωση μετασεισμών.

Οι κάτοικοι μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.