ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Μπήκαν νύχτα με τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

by on 07/11/2013
 

Xαριστική βολή στην ελεύθερη ενημέρωση έδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με την απόφασή τους να διατάξουνεισβολή το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 4.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Στην επιχείρηση φίμωσης της ελεύθερης και δημόσιας ενημερωτικής φωνής συμμετέχουν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, εκ των οποίων οι οκτώ περικύκλωσαν το κτίριο και δύο πραγματοποίησαν έφοδο. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εκκενωθεί το κτήριο από τους εργαζόμενους και ακολούθως να γίνει η καταγραφή του εξοπλισμού και να παραδοθεί στον ειδικό εκκαθαριστή, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι εργαζόμενοι της Δ.Τ.

Αλλά από πολύ νωρίς τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου λειτούργησαν άμεσα και πλήθος πολιτών συνέρρευσε στην Αγ. Παρασκευή, προκειμένου να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ήδη συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν για μεγάλο συλλαλητήριο στις 4 μμ έξω από το Ραδιομέγαρο.

Παρά την κίνηση εκφοβισμού να προσαχθούν στην ΓΑΔΑ τέσσερις εργαζόμενοι της ΕΡΤ μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΑ Νίκος Τσιμπίδας, που λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν ότι δεν πτοούνται.

Ανάλογη κίνηση εκφοβισμού του κόσμου έγινε γύρω στις 6.30, όταν ΜΑΤ περικύκλωσε το πλήθος των πολιτών, που φώναζε: “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – Η χούντα δεν τελείωσε το ’73”. Σημειώθηκαν προπηλακισμοί, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά και χτύπησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδη και Μαντά. Ο κόσμος αυτή την στιγμή έχει απωθηθεί στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής. Πάντως, λίγα μετά τις 11.30 πμ οι κλούβες των ΜΑΤ άνοιξαν τον δρόμο και ο κόσμος μπορεί να βρεθεί μπροστά στην είσοδο του Ραδιομεγάρου.

Την στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δηλώνουν με την παρουσία τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι από τις 6 το πρωί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Εισαγγελέα για να τους δώσει άδεια να εισέλθουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. “Από αυτόν τον δρόμο και σε αυτόν τον χώρο μπήκε ο Λαμπράκης”, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα, ο Νίκος Βούτσης.

Κατά δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Εισαγγελέας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, είπε ότι “δεν έχει διαταχθεί καμία αυτόφωρη διαδικασία”. Η ίδια σημείωσε ότι: “Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές”. Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε χαρακτηριστικά: “Αυτοί θα μπήκαν νύχτα, αλλα θα φύγουν μέρα μεσημέρι”.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά, που η μνημονιακή κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση και να την δώσει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από δυο μέρες, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία ψήφισαν τροπολογία, με την οποία δίνονται πλέον χωρίς αντίτιμο οι ψηφιακές άδειες στους ιδιώτες καναλάρχες.

Παρότι, η κυβέρνηση δεν θέλησε να πάρει το βάρος της πολιτικής ευθύνης για το “μαύρο” στην ΕΡΤ και τεχνηέντως αναβλήθηκε η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η σημερινή πολιτική απόφαση για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

7 + 15 =