ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

ΝΔ: Θέλει να δραπετεύσει ο Τσίπρας

by on 01/09/2015
 

AΘΗΝΑ | Σε επίπεδο καφενείου έχει μεταφέρει την προκλεογική συζήτηση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον Τσίπρα ότι θέλει να… “την κοπανήσει”. “Οταν λέει αυτοδύναμος, που δεν μπορεί, όταν λέει μόνος με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλον, σημαίνει ότι αυτός τελικά μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση γιατί σκέφτεται ίσως ότι “40 χρονών είμαι γιατί να πάω εγώ να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να περάσουν δυο χρόνια να’ ρθει κάποιος άλλος”» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές κυβέρνηση μακράς διάρκειας και σημείωσε: «Θέλω να σας τονίσω ότι ανεξαρτήτως του πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή, πιστεύω ότι είναι η εποχή των συζητήσεων και συναινέσεων, διότι μεταρρυθμίσεις τέτοιες χωρίς να συζητηθούν έστω κι αν διαφωνούν οι τοπικοί παράγοντες ή άλλοι θεσμοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν τουλάχιστον δεν τις ανεχθούν. Αρα απαιτείται όχι μόνο συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και θεσμική συζήτηση με τους τοπικούς περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ».

Απαντώντας από τα Χανιά όπου βρίσκεται ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι πότε βγαίνει και τον κατηγορεί ότι θέλει να κλέψει την ψήφο του λαού για να μείνει στην εξουσία και πότε ότι θέλει να αποδράσει. “Τι από τα δύο άραγε συμβαίνει; Και τα δύο μαζί δεν γίνονται”, σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ακόμη λόγο για προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού αλλά και να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Μίλησε παράλληλα για μεγάλη υποκρισία, σημειώνοντας: “Όλοι όσοι από την πρώτη στιγμή μας έλεγαν γιατί συνεχίζετε να διαπραγματεύεστε, υπογράψτε και οργάνωναν τη μεγάλη καμπάνια για το ναι που είχε τρεις φορές χειρότερα μέτρα για τα αγροτικά απ΄αυτά που έρχονται σήμερα, που αναγκαστήκαμε εμείς να υπογράψουμε αλλά είναι μέτρα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα και σταδιακά να εφαρμόσουμε σε ό,τι αφορά τα φορολογικά αλλά και να βρούμε τα ισοδύναμα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες”.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Μεϊμαράκης, κι άλλα στελέχη προβαίνουν σε ανάλογες δηλώσεις σε μια προσπάθεια αποδόμησης του Τσίπρας. Για προσπάθεια «απόδρασης» τον κατηγόρησε και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Σκάι. «Θέλει να χάσει ο κ. Τσίπρας, να δραπετεύσει από τις ευθύνες του. Δεν αντέχει» είπε.