ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Μελβούρνη

by on 30/12/2013
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Επίσκεψη στη Μελβούρνη πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, όπου έχει επαφές με ομογενειακούς φορείς και αξιωματούχους της πολιτειακής κυβέρνησης. Η κ. Μπακογιάννη περνά τα πρώτα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Αυστραλία μαζί με μέλη της οικογένειάς της που έχουν εγκατασταθεί στη Μελβούρνη.

Σε συνέντευξή της στο ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS και στην Εμμα Παπαεμμανουήλ, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι “έπιασε πάτο”.

“To 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Η χώρα βρίσκονταν για πέμπτη χρονιά σε ύφεση. Εδωσε δύσκολη μάχη και για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε ότι έχει πλεόνασμα,” τόνισε, προσθέτοντας ότι “το 2013 ήταν η χρονιά που πιάσαμε πάτο”.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε επίσης ότι το 2014 “θα είναι χρονιά ανόρθωσης”. “Το 2014 θα είναι μια χρονιά ανόρθωσης, που η Ελλάδα σιγά-σιγά θα πάρει τα πάνω της και θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της”, είπε.

Αναφερόμενη στην κρίση και στις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, μίλησε και για τη μαζική έξοδο των νέων από τη χώρα. “Αυτό που μας πονάει περισσότερο από όλα είναι το ότι φεύγουν τα νέα παιδιά, τα μορφωμένα παιδιά από την πατρίδα μας για να βρουν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.”

Αναφέρθηκε επίσης και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν μέσα στο νέο έτος για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ μίλησε με θαυμασμό για το Αυστραλιανό δημόσιο και για όλα όσα έχουν πετύχει οι Έλληνες της Αυστραλίας.Το παράδειγμα των οποίων θα ήθελε να ακολουθήσει και η Ελλάδα.

H κ. Μπακογιάννη είχε επίσης συναντήσεις με αξιωματούχους της πολιτειακής κυβέρνησης, όπως τον υπουργό Πολυπολιτισμού κ. Νϊκο Κότσιρα, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή της στο εστιατόριο “Κρίταμος” η τοπική οργάνωση υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατία.

Πηγή: TGA News, SBS – Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

– Στη φωτό, η κ. Μπακογιάννη στο εστιατόριο Κρίταμος με υποστηρικτές της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως τον κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και δεξιά, όρθιο, τον κ. Αντώνη Τσουχαντάρη

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

eleven + 9 =