ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ολοκληρώθηκε για το 2013 η σειρά Σεμιναρίων της Κοινότητας Μελβούρνης

by on 05/11/2013
 

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μελβούρνης Νίκου Παπαστεργιάδη για τη φιλία, ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, το πρόγραμμα των διαλέξεων των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού για το 2013. Τη διάλεξη ακολούθησε μια υπέροχη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σε όσους παρακολούθησαν τα Σεμινάρια.

Τα Σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν τα τελευταία τρία χρόνια από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας και τα παρακολουθούν πάρα πολλά άτομα, ενώ διαλέξεις παρουσίασαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και ειδικοί σε διάφορους τομείς. Στόχος των Σεμιναρίων είναι η προώθηση της Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού όχι μόνο στην παροικία μας, αλλά και στον ευρύτερο αυστραλιανό χώρο.

«Κρίνοντας από τη συμμετοχή του κοινού στα σεμινάρια και από το υψηλό επίπεδο των ακαδημαϊκών και άλλων ειδικών που παρουσίασαν διαλέξεις, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα Σεμινάρια έχουν στεφθεί με επιτυχία και είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα της Κοινότητας,» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών.

Σημειώνεται ότι συνολικά φέτος δόθηκαν 36 διαλέξεις, τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα. «Πρόκειται για αριθμό διαλέξεων που ούτε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρουσιάζουν μέσα σε ένα χρόνο,» τόνισε ο υπεύθυνος της οργανωτικής Επιτροπής των Σεμιναρίων και μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας κ. Νίκος Ντάλλας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας τις διαλέξεις που παρουσιάσθηκαν στο πλαίσιο των Σεµιναρίων τα τελευταία τρία χρόνια, τις έχουν παρακολουθήσει σχεδόν 1.000 άτοµα. «Το γεγονός αυτό μας ενθαρρύνει να τα συνεχίσουμε και στο μέλλον», δήλωσε.

Ηδη το πρόγραμμα των διαλέξεων για το 2014 έχει ολοκληρωθεί, µε µια σειρά από διαλέξεις που θα τις παρουσιάσουν διακεκριμένοι οµιλητές από την Αυστραλία και το εξωτερικό.

Ο κ. Παπαστεργιάδης ευχαρίστησε τους ομιλητές και όλους όσους παρακολούθησαν τις διαλέξεις και ιδιαίτερα τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν πολλές ώρες για την επιτυχημένη διοργάνωσή τους:  Ροζ Νικολάου, Δήμητρα Λαγουδάκη, Χρυσούλα Σταμοπούλου, Βερνλιτα Ζυγούρα, Χρήστο Φίφη, Νίκο Ντάλλα, Θόδωρο Μάρκο, Τζον Ζυγούρα, Κώστα Μάρκο, Ανθή Γιαννακοπούλου και Λένα Γιαννακοπούλου.

Επίσης ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Κυριάκο Αμανατίδη για την πρωτοβουλία του να εισηγηθεί στην Κοινότητα τη διοργάνωση των Σεμιναρίων.

«Σας ευχαριστώ όλους για μια ακόμα φορά και είμαι βέβαιος ότι θα σας δούμε και στις διαλέξεις των Σεμιναρίων του 2014, ένα μέρος των οποίων θα παρουσιαστούν στο νέο κτίριο της Κοινότητας και στο Σύγχρονο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο,» είπε.

Χαιρετισμός απηύθυνε και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Ελένη Γιαννίδου, επικροτώντας την επιτυχημένη προσπάθεια της Κοινότητας και την οργανωτική επιτροπή των Σεμιναρίων.

Ως μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες της Κοινότητας χαρακτήρισε τα Σεμινάρια και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Κοινότητας κ. Θόδωρος Μάρκος.

«Οι διακεκριμένοι ομιλητές και η μεγάλη συμμετοχή του κοινού μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε,» τόνισε. «Σεμινάρια αναδείχθηκαν σε μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες της Κοινότητας.»

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν ειδικά πιστοποιητικά σε όλους όσους παρακολούθησαν ένα συγκεκριμένο αριθμό διαλέξεων, ενώ τιμήθηκαν και όλοι όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση των σεμιναρίων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικούς Κόμματος κ. Μαρία Βαμβακινού, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι παροικιακών οργανώσεων.

Η Κοινότητα ευχαρίστησε το Φιλανθρωπικό Σύλλογο Ιθακήσιων και του The Kelvin Club για την παραχώρηση αίθουσών τους στην Κοινότητα για να λειτουργήσουν τα Σεμινάρια.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one × two =