ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στο Αγιο Ορος

by on 09/08/2014
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιο Όρος. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου με σκάφος του Λιμενικού από το λιμανάκι της μονής Ξενοφώντος, αφού νωρίτερα παρακολούθησαν την πρωινή λειτουργία.

Αμέσως μετά παρακάθισαν στην τράπεζα και γευμάτισαν μαζί με τους μοναχούς. Τον κ. Τσίπρα και τη συνοδεία του αποχαιρέτισαν ο ηγούμενος της μονής Αλέξιος και οι μοναχοί.

Ολοκληρώνοντας πάντως ο Αλ. Τσίπρας και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Αμανατίδης, Ν. Παππάς, Μ. Λυκόπουλος) τη διήμερη παραμονή τους στο Άγιο Όρος,με επίσκεψη στις Μονές Ιβήρων, Σίμωνος Πέτρας και Ξενοφώντος, το συμπέρασμα είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε με τη στάση του.

Στη Μονή Καρακάλλου, ο Αλ. Τσίπρας προέβη σε «μια ευγενική ενέργεια που εντυπωσίασε τους Αγιορείτες», αφού αρνήθηκε να πάει για ύπνο και περίμενε τον ηγούμενο Φιλόθεο, που ταξίδευε όλη μέρα από την Κρήτη για να προλάβει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρακολουθούμε την πορεία σας, προσευχόμαστε για όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα μας να έχουν καλούς κυβερνήτες», του είπε εκείνος υπογραμμίζοντας συγχρόνως τη χαρά του για την παρουσία στη Μονή του Αλ. Τσίπρα.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε για τη θερμότατη φιλοξενία της οποίας έτυχε, αναφέρθηκε, ξανά, στη σημασία στήριξης του Αγίου Όρους και διαφύλαξης της αγιορείτικης κληρονομιάς, την πρώτη ημέρα επίσκεψης, εξάλλου, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να μείνει για λίγο μόνος του, ενώπιον της εικόνας «Άξιον Εστί».