ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας

by on 15/10/2015
 

MΕΛΒΟΥΡΝΗ | Η 61η Εθνική Συνέλευση της ΑΧΕΠΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη από τις 9 έως τις 12 Οκτώβρη 2015 αποφάσισε να συγκαλέσει Ετήσιο Συνέδριο Νεολαίας ειδικά για τα νεότερα μέλη.

Η Συνέλευση των Νέων θα πραγματοποιείται, κάθε Ιανουάριο, σε διάφορες πόλεις, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους νέους να συμμετέχουν από όλη την Αυστραλία.

Η εναρκτήρια Συνέλευση των Νέων θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2016 στην Βρισβάνη και θα οργανωθεί από τα Τμήματα Νεολαίας του Αχιλλέα στη Βικτώρια και Δορον στο Queensland.

Η Συνέλευση των Νέων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και έχει ως στόχο τη διαγενεακή εξέλιξη της σύνδεσης με τη νεολαία της ΑΧΕΠΑ. “Ο σκοπός της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΧΕΠΑ συνδέεται με την προώθηση των ηγετικών ικανοτήτων, της Φιλανθρωπίας και τη δικτύωση μεταξύ της Ελληνικής Νεολαίας”, δήλωσε ο Γιάννης Τσαούσης, πρώην πρόεδρος του Αχιλλέα, ο οποίος πρότεινε τις ετήσιες συνελεύσεις Νεολαίας.

H ΑΧΕΠΑ εγκαινίασε τη δημιουργία τμημάτων νεολαίας τα τελευταία χρόνια με την ίδρυση του Τμήματος Αχιλλέας και Κλειώς στη Μελβούρνη και Πυθαγόρας στο Brisbane. Τα νεότερα μέλη της ΑΧΕΠΑ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στη σημαντική συζήτηση και λήψη αποφάσεων στην Εθνική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, στo οποίoν συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλη την Αυστραλία.

Η Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη σημαντική αναδιάρθρωση του Οργανισμού, προκειμένου να ενοποιήσει την ΑΧΕΠΑ με τη δημιουργία ενός φορέα εκπροσώπησης, το Πολιτειακό Συμβούλιο του Οργανισμού ως το ανώτατο εκτελεστικό όργανο σε κάθε Πολιτεία και Επικράτεια. Το Πολειτιακό Συμβούλιο θα αποτελείται από άνδρες και γυναίκες μέλη της οργάνωσης.

Τα επίσημα εγκαίνια της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΛληνικού Κέντρου της Κοινότητας, παρουσία πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της ομοσπονδιακής βουλευτή κ. Μαρίας Βαμβακινού, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ Βασίλη Παπαστεργιάδη και του Πατήρ Κοσμά Δαμιανίδη που αντιπροσώπευσε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Στυλιανό και τον Eπίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Οι σύνεδροι και οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί από την Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κα Christine Lynch OAM, η οποία άνοιξε επίσημα τη Συνέλευση.

Το κυριότερο γεγονός της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του Βραβείου Φιλανθρωπίας ΑΧΕΠΑ στον κ Κων Καραπαναγιωτίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Asylum Seeker Resource Centre, για τις άξιες υπηρεσίες τουστην κοινωνία. Ο κ. καραπαναγιωτίδης μίλησε με μεγάλο πάθος για τη δουλειά του και την αφοσίωσή του προς τα ελληνικά ιδεώδη μας της Φιλανθρωπίας και Φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, οι αντιπρόσωποι εκλέξανε τον κ Steve (Σταύρο) Liassi από το Queensland ως το νέο Εθνικό Πρόεδρο και τον Παναγιώτη Γιαννούδη από τη Μελβούρνη ως το νέο Εθνικό αντιπρόεδρο, μαζί με μια ομάδα 17 μελών του Εθνικού Συμβουλίου της ΑΧΕΠΑ Αυστραλασίας. O νέoς Εθνικός Πρόεδρος κάλεσε όους τους συνέδρους να έχουν τo επόμενo 62o ΣΥΝΕΔΡΙΟ το 2016 στην γενέτειρά του Brisbane. Η εγκατάσταση της Προέδρου του νεότερou Τμήματος Κλειώ, Νάταλη Λειβαδίτης, επίσης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της εγκατάστασης.

Η Συνέλευση συζήτησε και ενέκρινε ψηφίσματα σχετικά με το σημαντικά Εθνικά Ζητήματα όπως το Μακεδονικό, Κύπρο, Γενοκτονίες Ποντίων και Μικράς Ασίας, Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Αποκατάσταση των Μαρμάρων του Παρθενώνα και καινούργια φιλανθρωπικά έργα για τον επόμενο χρόνο.

Η Συνέλευση παρουσίασε επίσης επάξια βραβεία, όπως το AHEPAN ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ στην Μπέσσυ Μούγος, τo εναρκτήριo βραβείο επιτεύγματος Θυγατέρες της Πηνελόπης στην Τασία Μάνου για τις υπηρεσίες της στα γυναικείa Τμήματα της ΑΧΕΠΑ και οι δύο ασπίδες για την αύξηση των μελών στo Τμήμα Αθηνά Μελβούρνης των Θυγατέρων της Πηνελόπης.

Ως μέρος το μεγαλύτερου Ελληνικού Συνδέσμου στον κόσμο, H ΑΧΕΠΑ ΑΥΣΤΡΑΛΑΣΙΑΣ συνεχίζει να προωθεί τους σημαντικούς πολιτιστικούς, φιλανθρωπικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς στόχους και μέσα από τη σκληρή δουλειά έχει επιτύχει πολλούς στόχους και κέρδισε πολλές διακρίσεις στα 81 χρόνια από την ίδρυσή της τo 1934.

Για άλλη μια φορά τα μέλη της ΑΧΕΠΑ έχουν διακριθεί για το φιλανθρωπικό έργο τους με μεγάλες δωρεές άνω των $122,000 σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων την ιατρική έρευνα, παιδιά με ειδικές ανάγκες, φροντίδα ηλικιωμένων και την επιδημία του ιού Έμπολα της Σιέρα Λεόνε, σχολεία και τα Πανεπιστήμιaκά βραβεία και φυσικά την Ελληνική Ορθόδοξη Eκκλησία μας.

H ΑΧΕΠΑ VICTORIA δώρισε $ 25.000 προς το νέο πολιτιστικό κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας και είναι επίσης πολύ περήφανη για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ της ΑΧΕΠΑ στο Ivanhoe με πάνω από 130 μαθητές, την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.