ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ομογενείς της Αυστραλίας: Ελπίδα στο αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ

by on 14/01/2015
 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | Ως εναλλακτική λύση και ελπίδα στο αδιέξοδο που βρίσκεται η Ελλάδα, θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ ομογενείς της Αυστραλίας με ενεργή και μακρόχρονη δράση στον παροικιακό, συνδικαλιστικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τομέα.

Σε κοινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων, καθηγητές πανεπιστημίων, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, τονίζουν ότι με την προβλεπόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα “δοθεί λύση στην ανθρωπιστική κρίση, στην αποκατάσταση των συνθηκών εργασίας, στην αναδιοργάνωση του φορολογικού και του πολιτικού συστήματος, μακριά από τη διαφθορά και το πελατειακό καθεστώς, με έμφαση στην ανάπτυξη και το κοινό συμφέρον”.

Καταδικάζουν δε, την ανυπόσταστη κινδυνολογία από την πλευρά της απερχόμενης συγκυβέρνησης και των υποστηρικτών τους στο εξωτερικό, που στόχο έχει την κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού.

Η κοινή ανακοίνωση των ομογενών έχει ως ακολούθως:

“Oι επικείμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα έχουν τεράστια σημασία για το μέλλον της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού, που τα τελευταία χρόνια υφίσταται τις επιπτώσεις των αμείλικτων μέτρων λιτότητας που του έχουν επιβληθεί από την τρόικα και την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, όπου με τη συνέχιση της σημερινής πολιτικής το χρέος θα αυξάνεται και η κρίση θα χειροτερεύει, υπάρχει εναλλακτική λύση, υπάρχει ελπίδα. Με την προβλεπόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται μεταξύ άλλων να δοθεί λύση στην ανθρωπιστική κρίση, στην αποκατάσταση των συνθηκών εργασίας, στην αναδιοργάνωση του φορολογικού και του πολιτικού συστήματος, μακριά από τη διαφθορά και το πελατειακό καθεστώς, με έμφαση στην ανάπτυξη και το κοινό συμφέρον.

Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των Ελλήνων να αποφασίσουν μόνοι τους και ελεύθερα στις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 και μας ανησυχεί έντονα η απαράδεκτη κινδυνολογία που προωθείται από συντηρητικούς πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, που για δεκαετίες τώρα ελέγχουν την Ελλάδα.

Είμαστε σίγουροι πως τελικά δεν θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους και ελπίζουμε ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.”

Την υπογράφουν οι:

Αργυρόπουλος Λεωνίδας, (Μελβούρνη) Πολιτικός Μηχανικός/Επιχειρηματίας

Βυθούλκα Τζίνα, (Μελβούρνη) Συνδικαλίστρια

Γιαννάκη Αφροδίτη, (Μελβούρνη) Διερμηνέας

Γιαννακοπούλου Ανθή, (Μελβούρνη) Ιδιωτική Υπάλληλος

Δημητρίου Κριστέλλα, (Μελβούρνη) Εικαστικός/Συνθέτης

Θλιβέρη Σούλα, (Σίδνεϊ) Ερευνήτρια

Ιακωβάκης Δημήτρης, (Μελβούρνη) Πρώην Δήμαρχος Μπράνσγουικ, Επιχειρηματίας

Ιωαννίδης Φρίξος, (Μελβούρνη) Καλλιτέχνης

Κολέτσης Γιώργος, (Μελβούρνη) Συνδικαλιστής

Κωστακίδη Ελένη, (Σίδνεϊ), Ακαδημαϊκός

Λαδόπουλος Αλέξανδρος, (Σίδνεϊ), Νομικός

Λασπατζής Απόστολος, (Μελβούρνη) Εικαστικός

Μάρκος Θόδωρος, (Μελβούρνη) Κοινωνικός ακτιβιστής

Μεσσήνης Σταύρος, (Μελβούρνη) Δημοσιογράφος/Ποιητής

Μποσινάκης Δημήτρης, (Μελβούρνη) Οδοντίατρος

Παπαστεργιάδης Νίκος, (Μελβούρνη) Ακαδημαϊκός

Παξινός Γεώργιος, (Σίδνεϊ), Ακαδημαϊκός

Πορτέλος Νίκος, (Αδελαϊδα) Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Αδελαϊδας, Επιχειρηματίας

Ρόρρης Διαμαντής, (Σίδνεϊ) Οικονομολόγος

Τσακτσίρας Νίκος, (Μελβούρνη) Ανώτερος Αναλυτής Πολιτικής.