ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Οχι του Δήμα στην ψήφο των χρυσαυγιτών

by on 24/12/2014
 

AΘΗΝΑ | Τέλος στα σενάρια που έχουν προκύψει, μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις ψήφους των Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, για το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πήρε ο ίδιος ο κ. Δήμας που τόνισε πως δεν θα δεχθεί την εκλογή του.

Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής».

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως «η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας».

Πάντως, η Χρυσή Αυγή διέψευσε τα σενάρια που θέλουν τους βουλευτές της να μεταβάλλουν τη στάση τους τη Δευτέρα και να ψηφίσουν τελικά «ναι» στον Σταύρο Δήμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται παράνομα από το ανθελληνικό καθεστώς θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην μνημονιακή παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα σενάρια που διαδίδουν τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας. Στις 25 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα της διεφθαρμένης εξουσίας».