ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Βαρουφάκης απαντά σε όσους… πανηγυρίζουν

by on 29/04/2015
 

AΘΗΝΑ | Απάντηση σε όσους πανηγυρίζουν για “ανατροπή” του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τις τελευταίες αλλαγές στην διαπραγματευτική ομάδα με τους εταίρους δίνει ο ίδιος σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δίνω τον τόνο. Εξακολουθώ να είμαι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με το Eurogroup».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ξεκαθαρίζει ότι διατηρεί την ευθύνη των συνομιλιών που διεξάγονται με τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Αθήνα εξακολουθεί να πρέπει να πείσει τους εταίρους της ότι εννοεί σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις. «Είναι προς το συμφέρον μας να επιτύχουμε έναν συμβιβασμό το συντομότερο δυνατόν. Βρισκόμαστε πιο κοντά σ’ αυτό απ’ ό,τι πιστεύουν πολλά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν και τα νέα δημοσιεύματα εναντίον του από ακροδεξιές κίτρινες φυλλάδες της Γερμανίας, όπως την περιβόητη φυλλάδα Bild, ότι ο Βαρουφάκης έχει εχθρούς ακόμα και τους… Εξαρχιώτες. Τα δημοσιεύματα αφορούν το προχθεσινό περιστατικό όπου μερικοί αντιεξουσιαστές εισόρμησαν σε εστιατόριο στα Εξάρχια όπου βρίσκονταν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του αι φίλη τους και τους επιτέθηκαν λεκτικά ζητώντας του να φύγη από το “χώρο” τους.

Ο Βαρουφάκης ύστερα από συνομιλία με μερικούς από αυτούς αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί άλλο επεισόδιο.