ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο Εγκέλαδος ισοπέδωσε χωριά στην Ιταλία

by on 24/08/2016
 

ΡΩΜΗ | Περισσότεροι από 120 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία εξαιτίας του σεισμού που έπληξε τη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Ο ισχυρός σεισμός χτύπησε την περιοχή της Περούτζια στην Ιταλία, προκαλώντας καταρρεύσεις κτιρίων στα στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι την ώρα που οι περισσότεροι κάτοικοι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 120 ζωές που χάθηκαν και αυτός δεν είναι ακόμη ο οριστικός απολογισμός», τόνισε ο Ρέντσι στη συνέντευξη που παραχώρησε από το Ριέτι, σε μικρή απόσταση από την περιοχή που επλήγη από τον σεισμό των 6 βαθμών, στην οποία έκανε μια σύντομη επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε επίσης λόγο για 368 τραυματίες, επικαλούμενος τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Η δόνηση που σύμφωνα με το ιταλικό σεισμολογικό ινστιτούτο είχε ισχύ 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.36 το πρωί (τοπική ώρα).

Μία περίπου ώρα αργότερα, σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός ισχύος 5,5 μονάδων Ρίχτερ, ενώ συνεχείς είναι μικρότερες δονήσεις.

Οι κατοικημένες περιοχές που χτυπήθηκαν σκληρότερα ήταν το Ακούμουλι και το Αματρίτσε, αλλά και η Πόστα και το Αρκουάτα ντελ Τρόντο. Ηδη έχουν επιβεβαιωθεί δέκα θύματα, ενώ υπάρχει σημαντικός αριθμός τραυματιών.

Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή και στην περιοχή της Ρώμης, 170 χλμ. μακριά από το επίκεντρο.