ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ο ελληνικός λαός αποφασίζει για τη λιτότητα και τους εκβιασμούς [BINTEO]

by on 05/07/2015
 

AΘΗΝΑ | Χωρίς κανένα πρόβλημα εξελίσσεται από τις 7 το πρωί το δημοψήφισμα, για την απάντηση του ελληνικού λαού στα νέα απάνθρωπα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν οι δανειστές και οι εταίροι στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός αποφασίζει αν θα πει ΝΑΙ στα μέτρα αυτά ή ΟΧΙ, δίνοντας την δυνατότητα στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί αποτελεσματικότερα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμακαι σχεδόν δύο ώρες μετά, θα είναι δυνατό να βγει κάποιο συμπέρασμα για την απόφαση του λαού.

«Σήμερα είναι η μέρα του πολίτη και μόνο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει κατά συνείδηση και αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, για το μέλλον του τόπου και του λαού», επισήμανε στο μήνυμά του κατά την προσέλευσή του στις κάλπες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κατέληξε: «Το δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να το διανύσουμε με αρραγή ενότητα. Προχωράμε όλοι μαζί».

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, διότι η δημοκρατία είναι γιορτή. Η αποφασιστικότητα του λαού μας κερδίζει την προπαγάνδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, στο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης όπου προσήλθε για να ψηφίσει για το δημοψήφισμα. «Είμαι αισιόδοξος», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε εκλογικό τμήμα της Γλυφάδας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Ο Ελληνικός λαός δε φοβάται», δήλωσε ο κ. Καμμένος ο οποίος κατέληξε: «Σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία και η δημοκρατία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι, και όχι αυτοί που θέλουν να καθυποτάξουν τους λαούς».

Ήδη ψήφισε στην Πύλο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουν για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη».

Σε σχολικό συγκρότημα του Χαϊδαρίου ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού δεν θα καρποφορήσει. Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νέες εξελίξεις, είτε έρθει νέο μνημόνιο είτε δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία. «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων».

«Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Όλοι ψηφίζουμε για την ελπίδα, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλος της ΕΕ που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, η οποία ψήφισε στο 100ό δημοτικό σχολείο Αθήνας.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

Πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ βράθηκαν στο εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη.

“Ο ελληνικός λαός στέλνει μήνυμα αξιοπρέπειας” δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην Κυψέλη, όπου τον ανέμενε πλήθος ξένων δημοσιογράφων.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, διότι η Δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Και όταν η Δημοκρατία νικάει τον φόβο και τους εκβιασμούς, τότε είναι και λύτρωση, είναι και διέξοδος.

Ο ελληνικός λαός στέλνει σήμερα ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορεί να αγνοήσουν την βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την βούληση ενός λαού να ζήσει, να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του.

Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει, από ότι φαίνεται, την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε, να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους.

Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης, αυτή την πράξη τη γιορτινή της Δημοκρατίας, πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Είμαι πολύ αισιόδοξος, γεια σας.