ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πάνω από 2.000 στα εγκαίνια του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

by on 15/10/2015
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ | Με την κωμωδία του Πίτερ Ανδρικίδη «Alex &Eve», άνοιξαν οι πύλες του 22ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου-Delphi Bank, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Η μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πάνω από 2.000 άτομα, και η προπώληση όλων των εισιτηρίων αποτελεί μια ακόμα ένδειξη για την επιτυχία του Φεστιβάλ, που έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της ομογένειας της Αυστραλίας.

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ στη Μελβούρνη παρευρέθηκαν ο πρωταγωνιστής (Ρίτσαρντ Μπρανκατισάνο) και ηθοποιοί που συμμετείχαν στην ταινία, ενώ στο Σϊδνεί ο σκηνοθέτης Πίτερ Ανδρικίδης και ο συγγραφέας του έργου Αλεξ Λύκος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης με ηθοποιούς της ταινίας Alex & Eve

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης με ηθοποιούς της ταινίας Alex & Eve

Στη Μελβούρνη χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο διευθυντής της τράπεζας Delphi που χρηματοδοτεί το Φεστιβάλ κ. Γεώργιος Τακτικός, ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Γιώργος Μενίδης, η διευθύντρια του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου κ. Παναγιώτα Κυπριανού και ο Ρίτσαρντ Μπρανκατισάνο.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαστεργιάδης επισήμανε το γεγονός ότι το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου αποτελεί «βασικό μέρος του πολιτιστικού προγράμματος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης», και με την ευκαιρία ενθάρρυνε το κοινό να παρακολουθήσει και το πρόγραμμα των Ταινιών Μικρού Μήκους, καθώς και το Ελληνικό Φεστιβάλ Μαθητικού Κινηματογράφου.

Ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε ότι το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου Ελληνικού κινηματογράφου, μέσα από τις οποίες παρουσιάζεται η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Επίσης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η οικοδόμηση του 15ώροφου κοινοτικού κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Ελληνισμού. «Αυτό αποδεικνύει ότι μπαίνουμε ως Έλληνες, τουλάχιστον στην Αυστραλία, σε μια περίοδο αναγέννησης,» και κάλεσε όλους να γίνουν μέλη στην Κοινότητα και να «αποτελέσουν μέρος αυτής της αναγέννησης».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Τακτικός εκ μέρους της Delphi Bank, που είναι ο κύριος χορηγός του φεστιβάλ και του πολιτιστικού προγράμματος της Κοινότητας, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Στη λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου και στο πρόγραμμά του αναφέρθηκε και ο κ. Μενίδης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται προσελκύουν ολοένα και περισσότερο κόσμο.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να είσαι εδώ στα εγκαίνια του φετινού Delphi Bank -Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, «Astor Theatre», που κάποτε ήταν ένας επιτυχημένος ελληνικός κινηματογράφος,» σημείωσε η κ. Κυπριανού. «Το 1967 τον έσωσε μια ελληνική οικογένεια από την κατεδάφιση και τώρα σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, η ιταλική οικογένεια Zeccollas, κάνει το ίδιο.»

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του Φεστιβάλ, αναφερόμενη και στο πρόγραμμα με τις αξιόλογες ταινίες που θα παρουσιαστούν φέτος.

«Παρ’όλες τις αντιξοότητες που επέφερε η συνεχιζόμενη κρίση χρέους, φαίνεται να έχει ανοίξει μια διέξοδο για τη δημιουργική νεολαία της χώρας. Μπορούμε όλοι να τους δείξουμε την αγάπη μας γεμίζοντας τις αίθουσες στο Palace Cinema Como κατά τη διάρκεια των επόμενων 17 ημερών, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι ο ελληνικός κινηματογράφος είναι πολύ ζωντανός.»

Στη συνέχεια ο Ρίτσαρντ Μπρανκατισάνο, κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ, δήλωσε χαρούμενος που βρίσκονταν στο Astor Theatre μαζί με τους άλλους ηθοποιούς και ευχήθηκε να αρέσει η ταινία στο κοινό.

Ευχή η οποία επιβεβαιώθηκε, καθώς το κοινό γελούσε και χειροκροτούσε συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια προβολής της ταινίας.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου συνεχίζεται ως τη 1 Νοεμβρίου. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ο κινηματογράφος Palace Cinema Como πρόκειται να φιλοξενήσει τον ελληνικό κινηματογράφο, προβάλλοντας κωμωδίες, θρίλερ και δραματικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους.

Περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greekfilmfestival.com.au ή στο www.palacecinemas.com.au