ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος

by on 26/01/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος έφυγε σε ηλικία 68 ετών, μετά από μακρόχρονη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο το νοσοκομείο Υγεία, όσο και η κόρη του Έμιλι, μιλώντας στη Figaro.

Η Έμιλι δήλωσε ότι ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από έλληνες γονείς, ο Αρτέμης Ρούσσος -γνωστός ως Ντέμης-, σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους «Aphrodite’s child», ερμηνεύοντας τραγούδια όπως τα «Rain and tears», τα οποία σημείωναν επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Το LP τους «666» αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα καλύτερα ψυχεδελικά LP που έχουν κυκλοφορήσει στα 70’s. Εκτός από τραγουδιστής, ο Ντέμης Ρούσσος, έπαιζε και μπάσο στο μουσικό σχήμα και μάλιστα θεωρείτο πολύ καλός.

Μετά τη διάλυση των «Aphrodite’s Child», συνέχισε με διάφορες ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον διάσημο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο «Sex Power», και το 1977 το «Magic». Η πιο επιτυχημένη όμως συνεργασία τους ήρθε με το «Race to the End», μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο «Tu Libertad». Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Blade Runner».

Aκολουθεί σόλο καριέρα και σημειώνει επιτυχία τόσο στη Γαλλία, όσο και στο εξωτερικό.