ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Παμπαροικιακή συνεδρίαση στη Μελβούρνη για το Μακεδονικό

by on 30/01/2018
 

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – Η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας, ύστερα από την έκτακτη συνεδρίαση που κάλεσε την Πέμπτη, 25η Ιανουαρίου, 2018 με την συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και των τέως προέδρων της, αποφάσισε να καλέσει Παμπαροικιακή Συνεδρίαση αύριο Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου, 2018 και ώρα 7.00μμ στο Μακεδονικό Κέντρο, 470 Queens Parade, Clifton Hill.

Σκοπός της Παμπαροικιακής Συνεδρίασης είναι να παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις ή και μαζικές κινητοποιήσεις όλης της Ελληνικής ομογένειας της Αυστραλίας, σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, και πιο συγκεκριμένα τις διακρατικές συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, υπό του διορισμένου από τον ΟΗΕ διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτζ, όπου φτάνουν στην τελική ευθεία το “ονόματος” του νεοσύστατου κρατιδίου FYROM.

Η Παμπαροικιακή Συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όλη την ομογένεια, συμπεριλαμβανομένου των θεσμικών μας οργάνων, των οργανισμών (ομοσπονδιών, συλλόγων, ενώσεων, αδελφοτήτων) καθώς και μεμονωμένων συμπαροίκων, με ιδιαίτερη έμφαση σε ομογενείς που έχουν επαγγελματικές εξειδικεύσεις σε όλους τους τομείς.

Στο μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωσή της, η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας καταδικάζει ελλαδικούς φορείς που δηλώνουν δημοσίως ότι έχουν εξουσιοδοτηθεί να ενεργούν εκ μέρους της.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
“Με μεγάλη μας οργή και απογοήτευση διαβάσαμε στα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης ότι «κάποιοι» ελλαδικοί φορείς επικαλούνται μια κάποια «σχέση» τους με την Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας (ΠΟΑ) και για κάποια (προφανώς) «εξουσιοδότηση» που «έχουν» να μιλούν εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Δηλώνω ξεκάθαρα και απερίφραστα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η ΠΟΑ συμμετέχει ενεργά στο τριτοβάθμιό μας όργανο, «Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου» (από την ίδρυση του φορέα αυτού) με νυν συντονίστρια την κ. Νίνα Γκατζούλη από τις ΗΠΑ. Στο όργανο αυτό ανήκουν όλες οι Παμμακεδονικές ανά τον κόσμο, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), με την οποία, τους τελευταίους μήνες ειδικά, η ΠΟΑ έχει άμεση, στενή επαφή και οπωσδήποτε στηρίζουμε τους αγώνες τους.

Τέλος, καταδικάζουμε οποιαδήποτε κίνηση διάσπασης και προβοκάτσιας από αναρμόδιους «οργανισμούς» ή «άτομα» που υπονομεύουν τον πατριωτικό μας αγώνα και υποθάλπουν, θολώνουν και υπονομεύουν την λαϊκή βούληση. Εν τη ενώσει η ισχύς.”