ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Παρέμβαση Τσίπρα για τον προπηλακισμό βουλευτών στην ΕΡΤ

by on 09/11/2013
 

H είδηση του προπηλακισμού Ελλήνων βουλευτών και η βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των εργαζομένων και των αλληλέγγυων πολιτών έξω από την ΕΡΤ προκάλεσε την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ΑλέξηΤσίπρα, στην απογευματινή συζήτηση, το Σάββατο, επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ο κ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η εικόνα δεν τιμά τη δημοκρατία, δεν τιμά όσους είμαστε μέσα σε αυτή την αίθουσα» είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικό κατήφορο, επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης και τορπιλισμό της δημοκρατίας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, ζητώντας να καταδικάσει η Βουλή τα φαινόμενα βίας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμα πως είναι απαράδεκτη η θεωρία περί «εφόδου» στο Ραδιομέγαρο, κάτι που είχε ισχυριστεί νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος είπε ότι επανακατάληψη του Ραδιομεγάρου δεν πρόκειται να επιτραπεί.

Μάλιστα είπε ότι σήμερα δεν υπήρχε καμία έφοδος, αλλά μια αντιπροσωπία ομάδας βουλευτών που ζήτησε τη δυνατότητα να εισέλθει σε δημόσιο κτήριο.

Για ευνόητους λόγους, συνέχισε, θα έπρεπε να υπάρχει παρουσία εισαγγελέα, είπε αναφερόμενος στα ιδιώτες που νωρίτερα μπήκαν στο κτήριο και αναρωτήθηκε ποιος έδωσε την εντολή να απαγορευθεί η είσοδος των βουλευτών στην ΕΡΤ και ποιος έδωσε την εντολή για να τους προπηλακίσουν.

«Δεν τιμά τη δημοκρατία το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε αποκλεισμένη στα κάγκελα να φωνάζει βοήθεια» είπε και επανέλαβε ότι πρέπει η κυβέρνηση να καταδικάσει το σημερινό περιστατικό.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ Νότης Μαριάς και Θανάσης Παφίλης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει από την ΕΡΤ τα ΜΑΤ και να ενημερώσουν τη Βουλή τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

five × four =