ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πλημμύρισε στα ελληνικά χρώματα η Μελβούρνη

by on 06/03/2016
 

MEΛΒΟΥΡΝΗ | Πλημμύρισε με ελληνικά χρώματα για μια ακόμη φορά το κέντρο της Μελβούρνης με την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Χιλιάδες άτομα προσήλθαν στον επιβλητικό χώρο του Shrine of Remembrance για να γιορτάσουν την εθνική επέτειο και να παρακολουθήσουν την παρέλαση των μαθητών και συγκροτημάτων παροικιακών οργανισμών.

Το παρόν έδωσε η πολιτική ηγεσία της χώρας με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρμπουλ, τον αρχηγό της Εργατικής Ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν και τον πρωθυπουργό της Πολιτείας της Βικτώριας Ντάνιελ Αντριους.

2016_03_06_march_25_2

Ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν κατά την κατάθεση στεφάνου

Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε φέτος ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, ενώ παρευρέθηκη και η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Αικατερίνη Ξαγοράρη, η γενική πρόξενος, κ. Χρ. Σημαντηράκη και ο Επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ.

Παρόντες και δεκάδες παροικιακοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης.

2016_03_06_march_25_Michalis_Kokkinos

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος ενώ συνομιλεί με ομογενείς μετά το πέρας της παρέλασης

Σημειώνεται ότι στην επιτυχία της παρέλασης συνέβαλε και η καλοκαιρία που επικράτησε στη Μελβούρνη. Φέτος η παρέλαση έγινε νωρίτερα καθώς ο ζώρος του Shrine δεν ήταν διαθέσιμος τις επόμενες Κυριακές.