ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πολυτεχνείο 40 χρόνια μετά…

by on 13/11/2013
 

ΑΘΗΝΑ | Τέσσερις δεκαετίες μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αιματηρή καταστολή της από τους συνταγματάρχες, με τη χώρα όμηρο του μνημονίου και των πρόθυμων υπηρετών των δανειστών, η επέτειος αποκτά, για μια ακόμη φορά, ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 14 Νοέμβρη, με συναυλία που διοργανώνουν οι απεργοί του Πολυτεχνείου και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Από την Τρίτη, όλα τα τμήματα του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από τους φοιτητές, σε συμπαράσταση προς τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις και τη «διαθεσιμότητα».

Σε όλη την Ελλάδα, εκδηλώσεις και συζητήσεις αναζητούν τη σημασία της εξέγερσης του τότε υπό τις σημερινές συνθήκες. Κορύφωση, η πορεία της Κυριακής.

Στο μεταξύ συναυλία στο Πολυτεχνείο την Πέμπτη με σύνθημα «1973-2013 Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», δηλαδή το ίδιο σύνθημα, 40 χρόνια μετά, με τους απεργούς του Πολυτεχνείου.

Η συναυλία θα δοθεί με τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” και κύκλους τραγουδιών σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, στο προαύλιο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ώρα 19.00.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

one × 5 =