ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Προς νέο αρχηγό η Νέα Δημοκρατία

by on 26/09/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Κορυφώνονται οι διεργασίες εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Επίσημα υποψηφιότητα έχει θέσει ως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι άλλοι δελφίνοι αναμένουν την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν θα διεκδικήσει και ο ίδιος την προεδρία του κόμματος.

ΠΛηροφορίες αναφέρουν ότι ο Μεϊμαράκης εξετάζει σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη, αδελφής του έτερου μνηστήρα της αρχηγίας, Κυριάκου Μητσοτά!

Η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα λήγει και η διαδικασία ελέγχου των ενστάσεων.

«Με την αδελφή μου δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά», δήλωσε με νόημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλλον διαπιστώνει ότι έχει να αντιμετωπίσει και ένα «μη οικογενειακό» πρόβλημα: Η «καραμανλική» πτέρυγα του κόμματος, ατύπως πλην σαφώς, στηρίζει τον Β. Μεϊμαράκη.

Υπάρχουν όμως και “οι Σαμαρικοί” οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα στηρίξουν μια υποψηφιότητα του Μάκη Βορίδη ή και του Αδωνι Γεωργιάδη, αν ο Βορίδης δεν είναι υποψήφιος.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμφωνήσουν για την ημερομηνία εκλογής σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, η οποία θα διεξαχθεί μετά τις 5 Οκτωβρίου. Το πιθανότερο είναι η εκλογή να γίνει σε μια από τις τρεις πρώτες Κυριακές του Νοεμβρίου (στις 8, τις 15 ή 22).