ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Προς συμφωνία για νέο πρόγραμμα ‘γέφυρα’

by on 12/02/2015
 

BΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΘΗΝΑ | Συμφωνία Ελλάδας και Eurogroup να αρχίσουν αμέσως διαπραγματεύσεις μεταξύ τεχνικών επιτροπών των δύο πλευρών για την μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές μετά τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουν, ότι ξεκινούν εντατικές διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο. Η Αγγελα Μέρκελ δηλώνει έτοιμη για συμβιβασμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την εκπρόσωπο του προέδρου του Εurogroup, “υπήρξε συμφωνία μεταξύ του ιδίου και του κ. Τσίπρα να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες”.

Στόχος είναι να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης για να διευκολυνθεί η συνεδρίαση του Εurogroup, της Δευτέρας, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Αυτήν ακριβώς τη δήλωση οι ίδιες κυβερνητικές πηγές την θεωρούν θετικό βήμα και στον αντίποδα των σεναρίων που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και το χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup.

“Δεν τα υπογράψαμε -καμία καταστροφή δεν επήλθε. Η Ελλάδα έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται”, δήλωναν.