ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Προσωπική επίθεση κατά Τσίπρα από τον Μεϊμαράκη

by on 13/09/2015
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Προσωπική επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας έτσι τους τόνους της αντιπαράθεσης, μία μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφεραν πιο νωρίς τις εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να ανακόψουν την πορεία της χώρας. Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε όσους ψήφισαν «πρώτη φορά Αριστερά» και τους αναποφάσιστους ζητώντας να σκεφτούν το κόστος από τα capital controls, να σκεφτούν αν θέλουν σταθερότητα, δουλειά ή αβεβαιότητα και να απαντήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, ζήτησε εντολή για κυβέρνηση τετραετίας και τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είτε για δημοψηφίσματα, είτε για εκλογές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερή πορεία της χώρας.

Ανέφερε ακόμα πως ετοιμάζει Εθνική ομάδα διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα συμπεριλαμβάνει και τον Αλέξη Τσίπρα «αφού αυτός υπέγραψε το μνημόνιο», όπως είπε.