ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Πρόσω ολοταχώς η κυβέρνηση (βίντεο)

by on 27/02/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το άνοιγμα της ΕΡΤ, και προστασία πρώτης κατοικίας ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, προαναγγέλοντας ακόμα εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, ενώ εξήγησε την ανάκληση της άδειας για τις Σκουριές, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση προτεραιότητες είναι η προστασία του περιβάλλοντος και το δημόσιο συμφέρον. Εμφαση έδωσε επίσης στο χτύπημα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής αναφερόμενος στις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, εμβασμάτων και ακινήτων εξωτερικού και της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση του Εurogroup είπε ότι οι εταίροι αποδέχθηκαν ότι η λιτότητα υπήρξε κοινωνικά καταστροφική και οικονομικά ατελέσφορη, ενώ για όσους ήλπιζαν ότι η κυβέρνηση θα πέσει στα βράχια ή θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο τον Ιούνιο είπε: “Δυστυχώς θα τους απογοητεύσουμε. Να το ξεχάσουν, το τρίτο μνημόνιο, γιατί τα μνημόνια τέλειωσαν στις 25 Ιανουαρίου”.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο Euronews, χαιρέτησε την απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου να εγκρίνει τη συμφωνία της ΕΕ με την Ελλάδα, τόνισε ότι η Ελλάδα πέρασε ένα δύσκολο κάβο, με την Ευρώπη να αναγνωρίζει ότι η χώρα μας γύρισε σελίδα. Ακόμα σημειώνει ότι η κυβέρνηση ξεκινάει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για ν’ αλλάξει την Ελλάδα, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

«Ξεκινάμε τον αδυσώπητο αγώνα για την αποκατάσταση της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και την παράλληλη αύξηση των δημόσιων εσόδων. Η πολιτική μας βούληση να πληρώσουν το μερίδιό τους όσοι δεν πλήρωναν μέχρι τώρα γίνεται πράξη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας φορολογικής συνείδησης στους πολίτες. Οικοδομούμε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, με σεβασμό στον πολίτη και τους φόρους που πληρώνει», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Τα πολλά, μικρά και μεγάλα καρτέλ κατεστημένων συμφερόντων που επιχειρούν, ακόμα και σήμερα, να ελέγξουν τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία θα σπάσουν. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, οι ίσες ευκαιρίες παντού, με την αρμόζουσα κοινωνική ευαισθησία, όπως και το κράτος δικαίου θα είναι το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας του αύριο. Ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει πορεία».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
“Η Ελλάδα πέρασε ένα δύσκολο κάβο.
Ήρθε η ώρα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και καμιά κυβέρνηση δεν επεδίωξε γιατί υπήρχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα.
Αποδείχτηκε ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωράει όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Να υπερβαίνει αδιέξοδα, να αναζητά άλλους δρόμους για την ανάπτυξη. Να βάζει σε προτεραιότητα το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών.

Το γερμανικό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα, ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη. Χαιρετίζουμε την ψήφο των γερμανών συναδέλφων μας ως πολιτική πράξη λογικής και δημοκρατίας. Ως πράξη επικύρωσης του διπλού σεβασμού που μας χαρακτηρίζει. Από τη μια στους κοινούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, όπως διατυπώνονται στις Συνθήκες, και, από την άλλη, στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με την ψήφο των λαών στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Η Ευρώπη έχει πλέον αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με τη διαρκή και αμείωτη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ξεκινάει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για ν’ αλλάξει την Ελλάδα, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά.

Ξεκινάμε τον αδυσώπητο αγώνα για την αποκατάσταση της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και την παράλληλη αύξηση των δημόσιων εσόδων. Η πολιτική μας βούληση να πληρώσουν το μερίδιό τους όσοι δεν πλήρωναν μέχρι τώρα γίνεται πράξη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας φορολογικής συνείδησης στους πολίτες.
Οικοδομούμε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, με σεβασμό στον πολίτη και τους φόρους που πληρώνει.

Τα πολλά, μικρά και μεγάλα καρτέλ κατεστημένων συμφερόντων που επιχειρούν, ακόμα και σήμερα, να ελέγξουν τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία θα σπάσουν. Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, οι ίσες ευκαιρίες παντού, με την αρμόζουσα κοινωνική ευαισθησία, όπως και το κράτος δικαίου θα είναι το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας του αύριο.

Ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά για ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει πορεία”.