ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Ρεκόρ πνιγμών σε όλη την Ελλάδα

by on 17/08/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Μέσα σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Κορώνης βρέθηκε ένα εξάχρονο κορίτσι, όταν όπως διαπιστώθηκε ο 50χρονος πατέρας της έπεσε στη θάλασσα, ο οποίος και ανασύρθηκε αργότερα νεκρός. Το διήμερο Παρασκευής -Σαββάτου σημειώθηκε ρεκόρ πνιγμών σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Κορώνης, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου ενημερώθηκε για τον εντοπισμό πτώματος αγνώστου άνδρα στην περιοχή «Περούλια» Κορώνης Μεσσηνίας, από διερχόμενο σκάφος.Επίσης ενημερώθηκε ότι ο άνδρας είχε αποπλεύσει από την παραλία με ένα φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαινε και ένα ανήλικο κορίτσι.

Το σκάφος με την ανήλικη εντοπίστηκε στην περιοχή «Αγίας Τριάδας» Κορώνης από λουόμενους. Το ανήλικο κορίτσι, ηλικίας 6 ετών, ήταν καλά στην υγεία της, αλλά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους.

Η σορός, αναγνωρίσθηκε από οικείους του, πρόκειται για 50χρονο ημεδαπό και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καλαμάτας για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κορώνης.

Ρεκόρ πνιγμοί
Πάντως το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου σημειώθηκε ρεκόρ πνιγμών, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού, έχασαν τη ζωή τους 15 λουόμενοι!

Συγκεκριμένα, 13 από τα θύματα ήταν άνδρες και δύο γυναίκες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι. Τραγικός ήταν ο απολογισμός το Δεκαπενταύγουστο, καθώς 10 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δύο άνδρες, 67 και 86 ετών, πνίγηκαν σε παραλίες της Ρόδου, ενώ ακόμα δύο θάνατοι, με θύματα έναν 39χρονο και έναν 58χρονο, καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στον Ποταμό Επανωμής και τη Σκάλα Αγίας Τριάδας αντίστοιχα. Στην Κέρκυρα πνίγηκε μία 82χρονη, στη Σάμο μία 79χρονη, στην Ηλεία ένας 71χρονος και στα Ψαρούδια Χαλκιδικής ένας 82χρονος. Δύο πνιγμοί καταγράφηκαν και σε παραλίες της Αττικής, με θύματα έναν 77χρονο στη Βάρκιζα και έναν 67χρονο στην Ανάβυσσο.
Το Σάββατο, πνίγηκαν ένας 90χρονος στη Χαλκίδα, ένας 69χρονος στο Ρέθυμνο, ένας 50χρονος στο Ηράκλειο, ένας 77χρονος στην Κέρκυρα και ένας 65χρονος στη Μεσσηνία.

Με τα περιστατικά του τελευταίου διημέρου, οι πνιγμοί φέτος το καλοκαίρι υπερβαίνουν τους 165, καθώς από την 1η Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου είχαν πνιγεί στις ελληνικές θάλασσες άλλοι150 άνθρωποι. Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν πνιγεί 101 άτομα, ενώ το Δεκαπενταύγουστο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, δεν είχε καταγραφεί ούτε ένας πνιγμός.