ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σίδνεϊ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό

 

ΣΙΔΝΕϊ | Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο Σίδνεϊ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση για τη ρύθμιση του χρέους και τον τερματισμό της λιτότητας.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται στην Αυστραλία και αποτελεί μέρος της καμπάνιας “Ανάσα στην Ελλάδα” που είναι πρωτοβουλία της “Εκστρατείας Αλληλεγγύης Αυστραλίας-Ελλάδας”. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τη δημαρχείο του Σίδνεϊ.

Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται στη Μελβούρνη και σε άλλες μεγαλουπόλεις της Αυστραλίας.

Ο π. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αυστραλίας Α. Γαβριελάτος

Ο π. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αυστραλίας Α. Γαβριελάτος

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αυστραλίας κ. Α. Γαβριελάτος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ κ. Χ. Δανάλης, η Μαρία Μουρατίδου και ο συντονιστής της Εκστρατείας Αλληλεγγύης Αυστραλίας-Ελλάδας κ. Διαμαντής Ρόρρης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα, που είναι αποτέλεσμα της άγριας λιτότητας και των μνημονίων, εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς την ελληνική κυβέρνηση τις δύσκολες αυτές ημέρες των διαπραγματεύσεων. Κάλεσαν δε όλους τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και τις χώρες που διαπραγματεύονται με την Ελλάδα να συνάψουν μια συμφωνία δίκαιη καιπου θα σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

sydney3

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο Σίδνεϊ

 

Έχουμε τώρα μια κυβέρνηση στην Αθήνα που είναι επιτέλους έτοιμη να πάρει θέση ενάντια στην τρόικα και την ΕΕ, και είμαστε μαζί τους, τόνισε ο κ. Δανάλης. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε δημοσιότητα στη δεινή κατάσταση του ελληνικού λαού και να καλέσουμε όλους να στηρίξουν αυτό που η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει.

sydney2

SYRIZA_160215_2412

SYRIZA_160215_2403

SYRIZA_160215_2400

Ο συντονιστής της “Εκστρατείας Αλληλεγγύης Αυστραλία-Ελλάδα”, κ. Διαμαντής Ρόρρης, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να εκφρασθεί η δυναμική υποστήριξη προς τον Ελληνικό λαο από την πλευρά της Αυστραλίας την κρίσιμη αυτή περίοδο.