ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σαμαράς-Βενιζέλος ‘δεν θέλουν τη Διασπορά’

by on 11/02/2014
 

ΚΟΛΩΝΙΑ | Με αφορμή την απόφαση να προωθηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή της σταυροδότησης στις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) κ. Κοτσαμπόπουλος καταδίκασε τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

“Το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος δεν θέλει την συμμετοχή του απόδημου Ελληνισμού στις βουλευτικές εκλογές,” τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως μόνο οι Ελληνες ομογενείς αποκλείονται ενεργά και ηθελημένα από τη συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας τους.

“Η προσβολή και η κοροϊδία έχουν πια τα όριά τους,” υπογραμμίζει.

Η δήλωση του κ. Κοτσαμπόπουλου έχει ως ακολούθως:

«Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα. Ο Απόδημος Ελληνισμός έχει εξαγρειωθεί. Και πάλι επιβεβαιώνεται αυτό που κυκλοφορεί πλέον ευρέως στους κόλπους της Διασποράς. Το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος δεν θέλει την συμμετοχή του απόδημου Ελληνισμού στις βουλευτικές εκλογές.

Σε αντίθεση με την σημερινή τάχιστη απόφαση που πάρθηκε πρακτικά από δύο πολιτικούς αρχηγούς εν μία νυκτί, τα ελληνικά κόμματα εδώ και δεκαετίες βρήσκουν ένα σορό προσχήματα για να μην εφαρμόσουν την επιστολική ψήφο των ομογενών. Επί πλέον και ενώ για την αλλαγή του νόμου για τις Ευρωεκλογές απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, για την συμμετοχή των ομογενών στις βουλευτικές εκλογές όλα τα κόμματα αποφάσισαν από κοινού συνταγματική ρήτρα ειδικής ενισχυμένης πλειοψηφίας 180 βουλευτών.

Πώς εξηγείται αυτή η διαφορά; Δίπλα σε όλους σχεδόν τους λαούς της Ε.Ε. και μάλιστα και των Σκοπιανών που συμμετέχουν στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην πατρίδα τους όταν μένουν μόνιμα στο εξωτερικό προστέθηκαν πρόσφατα χάριν Ερντογάν και οι απόδημοι Τούρκοι. Μόνον οι Έλληνες ομογενείς αποκλείονται ενεργά και σύμφωνα πλέον με όλες τις ενδείξεις ηθελημένα από την συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας τους και ας βροντοφωνάζει ο κάθε λογής και χρώματος πολιτικός μέσα και έξω από την Ελλάδα ότι οι ομογενείς είναι το καμάρι και το διαμάντι του απανταχού Ελληνισμού.

Και η προσβολή και η κοροϊδία έχουν πια τα όριά τους.»

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

16 − nine =