ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σαρωτική νίκη του ΟΧΙ και της ελπίδας

by on 05/07/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Σαρωτική επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα παρά την εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού από τα κόμματης της αντιπολίτευσης, τους δανειστές και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Χιλιάδες κόσμου γιορτάζουν το αποτέλεσμα στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις.

Το ποσοστό του «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 θα κινηθεί πάνω από το 61%, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος από την Singular Logic που ανακοινώθηκε στις 20:35 με καταμετρημένο το 20% των ψηφοδελτίων.

Ο πρωθυπουργός είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ για την επανέναρξη των διαβουλεύσεων έτσι ώστε να τονωθεί η διαδικασία εν όψει της συνάντησης του Γάλλου προέδρου με την Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα το βράδυ.

Σύσκεψη τραπεζικών στελεχών για να εξετασθεί η κατάσταση στο πιστωτικό σύστημα της χώρας ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί σε λίγα λεπτά (22.00), στην Εθνική Τράπεζα, υπό την πρόεδρο της Εθνικής και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκας Κατσέλη.

Θα συμμετέχουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Δημήτρης Μάρδας και οι επικεφαλής των συστημικών τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση πριν λίγο:

«Την 25η Ιανουρίου ο λαός είπε όχι σε πέντε χρόνια υποκρισίας. Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για να ακουστεί ένα λογικό επιχείρημα: όχι νέες περικοπές, ναι στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πλήττουν τη διαφθορά. Αυτούς τους μήνες οι εταίροι σχεδίασαν να μας κλείσουν τις τράπεζες. Ήθελαν να μας επιβάλλουν δήλωση μετανοίας.

»Από την πρώτη στιγμή, οι δανειστές σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες για να μας ταπεινώσουν. Επέστρεψε ο ελληνικός λαός το τελεσίγραφο που μας έστειλαν. Με το Όχι του ελληνικού λαού, που δεν φοβήθηκε τους εκβιασμούς και τις πιέσεις των ΜΜΕ της ολιγαρχίας, θα τείνουμε χείρα συνεργασίας στους δανειστές.

»Από αύριο με το γενναίο όχι θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους μας. Θα τους καλέσουμε έναν έναν να βρούμε κοινό τόπο. Θέλουμε η Κομισιόν να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής κρίσης.

Η καρδιά της Ευρώπης απόψε χτυπά στην Ελλάδα. Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές μας. Το όχι είναι ναι στη δημοκρατική Ευρώπη. Το όχι το σημερινό είναι ένα μεγάλο ναι στην δημοκρατία της Ευρώπης».

Στο μεταξύ βγήκαν τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία, καθώς στελέχη της, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ζητούν την άμεση πραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.