ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σεισμός 4.7 Ρίχτερ στη Μεσσηνία

by on 29/01/2014
 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ | O Eγκέλαδος κούνησε τη Μεσσηνία αργά το βράδυ της Τετάρτης αναστατώνοντας τους κατοίκους της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας, όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωμεσογειακό Κέντρο η σεισμική δόνηση είχε ένταση 4,7 Ρίχτερ επίκεντρο εντοπίζεται στα 6 χλμ. νοτιοδυτικά της Κυπαρισσίας, 42 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας στη θαλάσσια περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 100 χλμ.

Παράλληλα, στοιχεία που δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 21 χλμ. βορειανατολικά της Πύλου στην περιοχή μεταξύ Αριστομένη και Πελεκανάδας και σε εστιακό βάθος 84 χλμ.

Τα δύο Ινστιτούτα έχουν σημαντικές αποκλίσεις στα δεδομένα που δίνουν ως προς το μέγεθος και το επίκεντρο. Πιο αξιόπιστα στοιχεία θα υπάρχουν στη συνέχεια, καθώς αυτά τα στοιχεία προέρχονται από αυτόματη επίλυση της δόνησης.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαιτέρως αισθητή σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία και αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια.

Πηγή: Ελευθερία

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

2 × 4 =