ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

by on 30/09/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Σε εκλογική ετοιμότητα τέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι τα κυβερνητικά αδιέξοδα επιτείνονται και αναμένει επίσπευση πολιτικών εξελίξεων, ενδεχομένως και τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Π.Γ. οι εκλογές ενδέχεται να κηρυχθούν ν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της τρόικας, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια χειρισμών στη κυβέρνηση.

Αν και είναι άγνωστο αν η κυβέρνηση αποφασίσει τελικά και πάει σε εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογική ετοιμότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, φέρεται να είπε ακόμη, θέση που απέδωσε στην πολύ καλή πολιτική δουλειά που έγινε με τις καμπάνιες το καλοκαίρι και, πιο πρόσφατα, στη ΔΕΘ.

Στο θέμα του χρέους ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής παραπέμποντας στη δική του ομιλία στη ΔΕΘ και το τρίπτυχο, διαγραφή μεγαλύτερου μέρους ονομαστικής αξίας του χρέους -ρήτρα ανάπτυξης -μορατόριουμ στην εξυπηρέτησή του.

Το κλίμα εκλογών ενισχύεται από τις ανοιχτές συγκρούσεις στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναποτελούν, την σπασμωδική παροχολογία αλλά και από τις ασυνήθιστες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών και όλα είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.