ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σε ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο εμπιστοσύνης

by on 02/10/2014
 

ΑΘΗΝΑ | Σε ετοιμότητα για την τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση της συγκυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αλλά και για τη συνέχιση της μάχης αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μέχρι την τελική πτώση της συγκυβέρνησης.  Έως την Τρίτη θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ησυγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή με την έναρξη της νέας Συνόδου της Ολομέλειας, τη Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε σχετικά: «1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και 2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».

«Η κατάρρευση της κυβέρνησης επιταχύνεται. Ο Σαμαράς επιζητά ψήφο εμπιστοσύνης από μια απονομιμοποιημένη Βουλή. Έστω και έτσι, ας εμφανιστεί, για μια τελευταία φορά στο Κοινοβούλιο, για να απολογηθεί από την πολιτική του», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας  ταυτόχρονα ότι η Βουλή με τη σημερινή σύνθεσή της έχει απονομιμοποιηθεί, πράγμα που θα αποκατασταθεί μόνο μετά από εκλογές, αλλά και το ότι ο πρωθυπουργός είναι απών από το Κοινοβούλιο.

Η πρώτη σύσκεψη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα έγινε ήδη, ενώ ακολούθησε ακόμα μία σύσκεψη ανάμεσα σε κομματικά στελέχη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Στη σύσκεψη του προεδρείου έγινε συζήτηση σχετικά με την κεντρική στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη και σίγουρα πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή.
Η καταρχήν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, δεν θα υπάρξει ούτε ένα σημείο, ούτε ένας τομέας κυβερνητικής δράσης που δεν θα θιγεί και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι πανέτοιμο σε όλα τα επίπεδα προκειμένου «να απογυμνώσει την κυβέρνηση και να την οδηγήσει σε αμετάκλητη καθοδική πορεία», σύμφωνα με κομματική πηγή.