ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σε θετικό κλίμα οι διαπραγματεύσεις

by on 31/03/2015
 

ΑΘΗΝΑ | Σήμερα Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group για την Ελλάδα, στις 16.00 ώρα Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται και η σύγκληση Eurogroup. Η συνεδρίαση του Brussels Group ολoκληρώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι μια γρήγορη συμφωνία, χωρίς υφεσιακά μέτρα ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για την πρόοδο και το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων στο Βrussels Group στις Βρυξέλλες από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας -δηλαδή τον Γιώργο Χουλιαράκη, τον Νίκο Θεοχαράκη και την Ελενα Παναρίτη- σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους, ενώ έδωσαν στους εκπροσώπους των θεσμών και τις απαραίτητες απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα.
Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη βούλησή της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Όπως είπε, στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν «αξιόπιστο και ολοκληρωμένη κατάλογο μεταρρυθμίσεων».