ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0 comments

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά

by on 27/01/2014
 

AΡΓΟΣΤΟΛΙ | Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά, τη Δευτέρα, από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μεχελάκη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5.9 Ρίχτερ και τους τις δεκάδες μετασεισμούς.

Συγκεκριμένα, δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Κεφαλονιά μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της Κυριακής, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Αθέρας, εξαιτίας κατολίσθησης. Ο οικισμός βρίσκεται 14 χιλ. από το Ληξούρι και εκκενώθηκε προσωρινά για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πτώσης βράχων.

Στο μεταξύ, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχουν αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές του νησιού, ενώ είναι κλειστός εξαιτίας κατολισθήσεων ο επαρχιακός δρόμος Ληξουρίου – Αργοστολίου, καθώς και αρκετοί επαρχιακοί ορεινοί δρόμοι.

Παράλληλα, παράταση διάρκειας τριών μηνών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς και αντίστοιχης διάρκειας παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλονιάς.

Έκτακτα μέτρα έλαβε και το υπουργείο Εργασίας, κατόπιν εντολής Σαμαρά, καθώς δόθηκε εντολή για αναστολή τριών μηνών στην υποχρέωση πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Επίσης, από το υπουργείο Εργασίας θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες, ενώ αποστέλλονται 200 κλινοσκεπάσματα στην πληγείσα περιφέρεια, για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε πως θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες για να είμαστε σίγουροι ότι σεισμός της Κυριακής είναι ο κύριος σεισμός. Μελετάμε, είπε, το ενδεχόμενο να έχουν ενεργοποιηθεί γειτονικά ρήγματα, γιατί οι μετασεισμοί που σημειώνονται παρουσιάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, με τον σεισμό που έγινε την Κυριακή.

 

Be the first to comment!
 
Leave a reply »

 

Leave a Response 

6 − 3 =